Menu Premium

Nieuwe game van thatgamecompany wordt multi-platform

Gamekings Redactie 12/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Met amper drie games (Cloud voor PC daargelaten) in een paar jaar tijd heeft ontwikkelaar thatgamecompany zich in de harten van gamers genesteld. Onvergetelijke maar vooral betoverende juweeltjes werden onder de vleugel van Sony afgeleverd. Nu zijn ze los van Sony en de nieuwe game van thatgamecompany wordt multi-platform.

Zo fris en gracieus als een bloemblaadje in de wind, waait thatgamecompany door de, met geweld gedomineerde, gamesindustrie. Hun games kennen een minimalistische aanpak, maar less is more in dit geval. Games als Flower en Journey weten je met weinig, maar zeer krachtige gameplay-elementen en fabelachtige omgevingen, diep te roeren. Ze zetten je aan het denken over milieu, communicatie, schoonheid, kwetsbaarheid, verlies en meer.

Vanwege de perfectionistische aard van Jenova Chen, hoofd van thatgamecompany, was de ontwikkeling van Journey een tijdrovend proces. Het heeft ervoor gezorgd dat thatgamecompany failliet ging. Nu het contract met Sony is voldaan, is het bedrijf vrij om zich bij een andere uitgever aan te sluiten. Om nog een faillissement te voorkomen wil Chen hogere verkoop-opbrengsten bereiken door met hun nieuwe game multi-platform te gaan.

Dat is goed nieuws, want zo kan een nóg grotere doelgroep de ongelooflijk bezielde en kunstige games van thatgamecompany ervaren. In een ander interview met IGN laat Chen weten dat thatgamecompany ook de mogelijkheden van een touch interface bekijkt, omdat hij zijn nieuwe game zo toegankelijk mogelijk wil maken. Kinderen, maar ook ouderen weten touch besturing te gebruiken volgens Chen. Zo gaf hij het voorbeeld dat zijn moeder op zijn laptop de webpagina probeerde aan te raken, zij had namelijk de laatste tijd een iPad veel gebruikt. Voor hem zijn dit aanwijzingen dat de touch interface universeel is en volgens Chen dan ook een logische keuze als thatgamecompany multi-platform overweegt.

Jehova Chen en zijn team kennende wordt het nieuwe project een bijzondere ervaring, maar denk jij dat Chen de goede conclusies trekt? Is touch besturing het antwoord voor de nieuwe game van thatgamecompany?

Nieuwe game van thatgamecompany wordt multi-platform

Nieuwe game van thatgamecompany wordt multi-platform

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch