Menu Premium

Nieuwe details van The Talos Principle

Karen Koch 07/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijdens de E3 2014 van dit jaar heeft de ontwikkelaar Croteam een nieuwe game aangekondigd. Ditzelfde team, dat ook verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de Serious Sam-games, willen met The Talos Principle een atmosferische puzzel-game neerzetten. Hoe willen ze dat gaan doen? De nieuwe details van The Talos Principle vertellen ons er meer over!

In The Talos Principle neem je plaats in een robotisch lichaam dat zich in een digitaal nagebouwde oude wereld begeeft. Je volgt vervolgens bevelen op van een stem die overal aanwezig lijkt te zijn. Veel wil het team achter de game nog niet kwijt over het plot, maar ze geven ons wel de hint dat ze qua motief naar een Philip K. Dick-achtige verhaallijn neigen, lekkere sci-fi met een plottwist dus. Ook gaven ze aan dat het verhaal achter de game veel details zal omvatten, maar dat de gamer wel zelf de stukjes bij elkaar moet brengen. Als je daar geen zin in hebt is dat ook prima, want ook zonder de immersie in het verhaal zijn de puzzels goed op te lossen, aldus Tom Jubert, het grote brein achter The Talos Principle.

Croteam zelf noemt de game een “filosofische puzzel-game”. De game zou een beetje atmosferisch en een beetje sci-fi moeten aanvoelen, maar het moet vooral een uitdaging voor de gamer zijn. De puzzels komen voort uit hetzelfde experimentele puzzelsysteem als men ook heeft gebruikt voor Serious Sam 4, en The Talos Principle is mede daardoor ook in dezelfde Serious 4-engine gebouwd. The Talos Principle zal meer dan 120 verschillende problemen en puzzels aan de gamer voorleggen om op te lossen. Deze puzzels worden natuurlijk steeds moeilijker naarmate je verder vordert in de game. Tijdens de afgelopen E3 hebben we hier al wat gameplay van kunnen zien, maar er zitten onder andere puzzels tussen waarbij je door middel van lasers een nieuwe weg moet maken.

Voor de ontwikkelaars is The Talos Principle een behoorlijke change of pace. Ze gaan van snelle, met actie gevulde shooters, naar een game die geen enkel vechtscenario bevat of in ieder geval geen enkel scenario waar de oplossing zo simpel is als ‘schiet op alles tot het stuk is’. Toch ziet de game er indrukwekkend uit en de teasers die de ontwikkelaars ons hebben gegeven hebben bij veel gamers toch nieuwsgierigheid opgewekt. The Talos Principle heeft voorlopig nog geen releasedatum. De ontwikkelaars verwachten echter wel dat de game tegen eind 2014 speelbaar zal zijn op zowel de PlayStation 4 als de PC.

nieuws_20140707TalosPrinciple3

nieuws_20140707TalosPrinciple2

Nieuwe details van The Talos Principle

Nieuwe details van The Talos Principle

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch