Menu Premium

Nieuwe details van Sunset Overdrive bekendgemaakt

Gamekings Redactie 08/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nadat ontwikkelaar Insomniac Games dikke hits scoorde met onder meer Spyro the Dragon en de Ratchet en Clank-serie, zakte dat een beetje in met Fuse. Nu lijkt het erop dat ze mogelijk de volgende klapper gaan afleveren en daar krijgen we nu meer van te weten. Vandaag worden er namelijk nieuwe details van Sunset Overdrive bekendgemaakt, de Xbox One exclusive die hoge ogen gooide toen deze onthuld werd.

UPDATE: Er zijn nieuwe screenshots verschenen van Sunset Overdrive, welke je hieronder kunt zien.

Het magazine Edge onthult vandaag een exclusieve preview van Sunset Overdrive, waarin duidelijker wordt wat we kunnen verwachten van deze game. Op de E3 2013 zagen we de eerste beelden van Insomniac’s volgende titel en gezien dit tijdens Microsoft’s persconferentie gebeurde, was gelijk duidelijk dat Sunset Overdrive exclusief op de Xbox One verschijnt. Toen leek het er al op dat het een chaotische game zou worden en uit de nieuwe details van vandaag blijkt dat compleet waar te zijn.

Sunset Overdrive wordt namelijk omschreven als een echte Insomniac-titel – met alle gekke wapens die daarbij komen kijken – in een mix met Tony Hawk, Jet Set Radio en Crazy Taxi. In een grote open wereld is het mogelijk om tegen muren te rennen en over objecten te grinden, terwijl je de vijanden op je weg kapot moet schieten. De wereld is verdeeld onder verschillende eilanden met allemaal hun eigen dag-en-nachtcyclus, waar je tussen kunt reizen door te grinden over grote rails. Het verhaal draait namelijk om Fizzco, een corporate business die met een nieuw soort frisdrank op de markt komt: Overcharge Delirium XT. Het drankje zorgt ervoor dat de menigte zich als zombies gaat gedragen, wat compleet de bedoeling is van Fizzco. Ze sluiten de stad af en jij als speler zit gevangen tussen iedereen die gek geworden is. Vanaf dan is het de bedoeling om je eigen hachje te redden.

Volgens Insomniac Games is het voornamelijke verschil met andere moderne shooters dat je beloont wordt als je als een echte rambo de strijd aangaat, in plaats van voorzichtig je ding doet. Het is dan ook mogelijk om superpowers vrij te spelen, waardoor je als speler nog gekkere dingen kunt doen. Verder moeten verschillende sidequests ervoor zorgen dat je op nieuwe manieren naar de stad gaat kijken en daardoor content ontdekt.

Het was een flinke tijd stil rond Sunset Overdrive, maar wellicht dat vanaf nu het balletje gaat rollen. Het lijkt erop dat Sunset Overdrive de potentie heeft om super wreed te worden, waar ik persoonlijk wel op hoop. We gaan ‘t zien! Het is echter nog niet helemaal duidelijk wanneer, want een releasedatum is nog niet bekend. Zoals eerder genoemd, verschijnt Sunset Overdrive alleen op de Xbox One. Zou jij een Xbox One aanschaffen om Sunset Overdrive te kunnen spelen?

Nieuwe details van Sunset Overdrive bekendgemaakt

Nieuwe details van Sunset Overdrive bekendgemaakt

Nieuwe details van Sunset Overdrive bekendgemaakt

Nieuwe details van Sunset Overdrive bekendgemaakt

Nieuwe details van Sunset Overdrive bekendgemaakt

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch