Menu Premium

Nieuwe details over het reputatiesysteem voor de Xbox One

Karim Shehata 26/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Online gamen heeft de afgelopen jaren een flinke speurt genomen. Toch zitten er ook nadelen aan, want in sommige online games en matches loop je tegen mensen aan die cheaten, je voor van alles uitschelden of je zelfs bedreigen. Dit proberen alle bedrijven tegen te gaan en zo ook Microsoft. Het Amerikaanse bedrijf heeft zojuist nieuwe details over het reputatiesysteem voor de Xbox One bekendgemaakt. Dar het reputatiesysteem op de schop ging, maakte het bedrijf in de zomer van 2013 al bekend.

Het oude systeem gaat dus op de schop, want Microsoft gaat de gamers op Xbox Live indelen in drie categorieën: Good Players, Needs Work en Avoid Me. Wanneer je in de eerste categorie zit, heb je je dus gewoon goed gedragen op Xbox Live en is je balkje groen. Microsoft geeft daarnaast aan dat het overgrote deel van de spelers in die categorie ingedeeld gaat worden. Wanneer je lange tijd in deze categorie blijft, kun je zelfs beloningen verwachten. Wat deze beloningen inhouden heeft Microsoft echter nog niet specifiek bekendgemaakt.

Wanneer je in de Needs Work-categorie zit, is het zaak dat je dus goed gaat opletten op je eigen gedrag op Xbox Live. Deze categorie is opgedeeld in twee subcategorieën. Wanneer je je in het gele gedeelte bevindt, ben je in principe nog veilig. Wanneer je echter lijkt af te glijden naar de Avoid Me-categorie, wordt het balkje oranje. Als het balkje rood wordt, zit je dus in de Avoid Me-categorie en merk je waarschijnlijk snel dat het moeilijker wordt om andere spelers te vinden op Xbox Live. Daarnaast worden er misschien zelfs priveleges van je afgepakt, want het is met een Avoid Me-status goed mogelijk dat je niet meer zelf kunt livestreamen via Twitch op de Xbox One.

De categorieën waarin je wordt ingedeeld hangt af van de community feedback op jouw account. Maak je echter niet druk: wanneer deze vals blijkt te zijn, wordt je één of misschien zelfs twee categorieën omhooggehaald. Tevens is de Needs Work-categorie er vanwege het feit dat iedereen een tweede kans verdient. Een chagrijnige sessie op Xbox Live hoeft je dus niet je reputatie te kosten.

Nieuwe details over het reputatiesysteem voor de Xbox One

Nieuwe details over het reputatiesysteem voor de Xbox One

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch