Menu Premium

Niantic brengt een statement naar buiten over Pokémon GO

Jeroen Wiersma 02/08/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sommige mensen zijn het Pokémonvirus dat wereldwijd heeft toegeslagen inmiddels helemaal zat, maar ook zij kunnen het succes van deze game niet ontkennen. Een interessant element is dat Niantic veel van de game, bewust of onbewust, onduidelijk houdt. Veel spelers betekent echter dat er ook heel veel meningen zijn over de laatste update, en daarom brengt Niantic nu toch een statement naar buiten over Pokémon GO.

De meeste ophef rond de update ontstond over het verdwijnen van het systeem dat met pootafdrukjes aangaf hoe ver de pokémon van je verwijderd was, en het laten afsluiten van sites die een andere manier aanboden om gericht naar je pokémon op zoek te gaan. In hun statement legt Niantic uit waarom ze dat hebben gedaan. Over de pootafdrukken is de ontwikkelaar niet tevreden en deze zijn ze aan het verbeteren. De third-party services zouden het goed kunnen uitrollen van de app verhinderen.

De problemen rond Pokemon Go zijn met name ontstaan door de enorme populariteit. Inmiddels is Pokemon Go meer dan 100 miljoen keer gedownload. Dat zorgt natuurlijk voor de nodige uitdagingen. De financiële middelen zouden daardoor echter het probleem niet mogen zijn, want de game levert een dagelijkse omzet op van zo’n 10 miljoen dollar.

Pokémon Go kwam voor de eerste gelukkige landen uit voor iOS en Android op 6 juli, waarna het langzaam verder werd uitgerold, wat ook nu nog in volle gang bezig is. Naast het verder uitrollen van de game zullen er ook gameplay-elementen worden toegevoegd. Het ruilen van pokémon is bijvoorbeeld een functie waar Niantic al aan werkt. Welke features zie jij nog graag toegevoegd worden?

Bron: FacebookTechcrunch

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch