Menu Premium

Ni No Kuni ontwikkelaar werkt aan een PlayStation 4 game

Gamekings Redactie 10/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Ni No Kuni ontwikkelaar werkt aan een PlayStation 4 game. En met een lijst aan kwalitatief hoogwaardige games op hun cv brengt dit nieuws vooral RPG liefhebbers aan het kwijlen.

Level-5, het eigenzinnige Japanse bedrijf, is onder andere verantwoordelijk voor de Professor Layton games voor de (3)DS. Het onlangs uitgebrachte Ni No Kuni gooide hoge ogen met een betoverend mooie vormgeving en old-skool RPG opzet. In een interview met de Japanse site Nikkei Trendy sprak de directeur van Level-5 over een project dat in ontwikkeling is. “Het bevindt zich nog in de planning fase, maar we werken ook aan een PlayStation 4 game.” Laat Hino weten. “Wellicht dat we het binnenkort kunnen aankondigen.” De ontwikkelaar doet momenteel onderzoek naar de social network features van de PlayStation 4 en wil dus duidelijk een innovatieve game ontwikkelen. Spannend!

“De PlayStation 4 is next-gen hardware gebouwd met het internet in gedachten, dus niet alleen grafische prestaties en specificaties, we moeten nadenken over communicatie. En hoe we de netwerk features kunnen gebruiken.” Hino verwijst hiermee naar het sociaal netwerk en de communicatie die centraal staan in de ontwikkeling van de PlayStation 4. Interessant om te zien hoe ontwikkelaars daar gebruik van gaan maken. Wellicht zal het deuren openen voor nieuwe (sub)genres in de game-industrie.

We zullen dus nog even moeten wachten tot we de game kunnen spelen. Maar gezien de interessante insteek, betreffende potentie van de netwerkfuncties van de PlayStation 4, kan het een zeer innovatief project worden.

Wordt het misschien een vernieuwende soort RPG? Of misschien wel een point-and-click adventure? Wat hoop jij?

Ni No Kuni ontwikkelaar werkt aan een PlayStation 4 game

Ni No Kuni ontwikkelaar werkt aan een PlayStation 4 game

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch