Menu Premium

Next-Gen PS5 VR krijgt een grote technische verbetering, o.a. 4K beeld

JeffreyHage 11/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De volgende generatie VR headsets voor de PS5 krijgen flinke specs. Zo ondersteunt de nieuwe headset een 4K resolutie, een vibrerende motor en ‘inside-out’ tracking. De productnaam blijft voorlopig nog geheim, maar nu de specs gelekt lijken te zijn, laten de naam en andere details waarschijnlijk niet lang meer op zich wachten. De eerdere VR headsets (en VR an sich) voor de PlayStation kan toch niet als een enorm succes worden weggeschreven. De vraag is nu: gaan deze nieuwe headsets VR wel de boost geven die het nodig heeft?

Een flinke PS5 VR verbetering

De nieuwe VR headset van Sony moet een echt powerhouse worden. Met een 2000X2040 resolutie pér oog, wat betekent dat je 4K beeld hebt per oog (2000X4080 in totaal). Daarnaast heeft de headset de functie om de lens automatisch aan het beeld seamless aan te passen, zodat je altijd scherp ziet. De vibrerende motor moet er daarnaast voor zorgen dat je nog meer in de game zit dan hiervoor al het geval was. De nieuwe wired VR headset, met de eerder getoonde controllers, ergens na 2021 in de winkels moeten liggen. Deze nieuwe controllers hebben dezelfde functies als je PS5 controller. Dus ook o.a. de adaptive triggers.

Meer bewegingsvrijheid

Met onboard eye tracking camera’s moet het nog makkelijker worden voor de speler om de omgeving in de gaten te houden terwijl je speelt. Eén ding is in ieder geval zeker: PlayStation geeft VR duidelijk nog niet op, maar denkt dat het nog steeds een waardige toevoeging aan onze spelervaring kan zijn. De vraag is alleen: gaat dit ook lukken? De appeal van VR is huge. Om écht in een game te zitten en zo te spelen is op papier fantastisch, maar het vorige systeem bood die ervaring niet echt. Te pixelig. Of deze controllers en headsets dat wel gaan doen, is nu de vraag. PlayStation laat in ieder geval niks aan het toeval over en blijft de techniek verbeteren. Voorlopig is het afwachten tot de headsets en controllers er zijn. Dan kunnen we de conclusie echt gaan trekken.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch