Menu Premium

Next-gen kan de industrie nieuw leven in blazen volgens analist

Karim Shehata 17/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De game-industrie staat, zoals je misschien al wist, onder druk. Structureel vallen er ontwikkelaars en zelfs uitgevers weg, met natuurlijk als beste voorbeeld de trieste neergang van THQ. Hoewel bijna alle games van het bedrijf zijn gered, is het bikkelen voor de meeste game-gerelateerde bedrijven. Dit alles komt natuurlijk door de economische crisis, maar ook het gamen op smartphones en tablets neemt een groot marktaandeel in. Enkele analisten, critici en pers claimen zelfs dat de PlayStation 4 en de Xbox One zomaar eens de laatste generatie consoles zouden kunnen zijn. Toch is er nog steeds hoop, want de next-gen kan de industrie nieuw leven in blazen volgens analist Tim Merel.

Dit blijkt uit een onderzoek van The Digital Capitalist. Het doel van The Digital Capitalist is verschillende bedrijven bij elkaar te brengen om te investeren in verschillende vormen van software, maar dit blijkt op het moment dus niet zo goed te gaan. Waar er in 2011 nog bijna twee miljard dollar werd geïnvesteerd in de industrie, was 2012 op z’n zachts gezegd een rampjaar. Ondanks de launch van de Wii U eind vorig jaar, daalde de waarde van de game-industrie op hardware gebied met 25 procent. Softwarematig werd er nog meer verlies geboekt, want tot en met mei dit jaar is daar een ‘verlies’ geleden van 44 procent, ten opzichte van 2011.

Tim Merel, de oprichter van The Digital Capitalist, denkt echter dat met de release van de next-gen de industrie er bovenop kan komen. Free-to-play games en de mobiele markt, inclusief tablets, zouden echter nog wel altijd de doodsteek kunnen zijn voor de huidige en volgende consolecyclus volgens Merel.

Volgens de analist en oprichter van het eerder genoemde bedrijf heeft de mobiele markt sinds de massale opkomst in 2011 aan één stuk door gedomineerd op het gebied van game-investeringen. Zo zou de mobiele markt, niet alleen op het gebied van games, in het jaar 2025 elf biljoen dollar waard zijn. Uiteraard alleen als de groei blijft doorzetten. Ter vergelijking: in 2011 was de gehele game-industrie goed voor een investering van twee miljard dollar, wat een recordbedrag was. Op dit moment is dat gedaald naar een bedrag van 706 miljoen dollar.

“We hebben nog nooit een markt zo snel zien groeien”, aldus Merel. ”Dit is de grootste groei van een markt tot nog toe, maar nog altijd happen de grote bedrijven nog niet echt toe.” De man lijkt daar mee te zeggen dat Microsoft, Sony en Nintendo moeten opletten dat ze de ‘mobiele’ boot niet missen en daardoor de game-industrie niet door de achterdeur verlaten.

Wanneer je erg geïnteresseerd bent in cijfers, tabellen en procenten staat hier het volledige onderzoek online. In mijn oren klinkt het als een onderzoek met een zorgwekkend resultaat. Hoewel er herstel te zien in de industrie, zou de telefoon die je in je broekzak hebt het apparaat wat aan je tv hangt voor eens en voor altijd stof kunnen laten doen happen.

Next-gen kan de industrie nieuw leven in blazen volgens analist

Next-gen kan de industrie nieuw leven in blazen volgens analist

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch