Menu Premium

Next-gen gaat ook om de innovatie op de achtergrond

Gamekings Redactie 02/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het wachten op de next-gen consoles wordt steeds lastiger, nu het dichterbij komt. We krijgen continu beelden van next-gen games en daardoor zien we wat voor grafische pracht en praal we gaan meemaken op de Xbox One en PlayStation 4. Maar next-gen gaat ook om de innovatie op de achtergrond volgens Dan Greenawalt, niet alleen om wat we zien verschijnen op onze schermen.

Dat heeft de Turn 10 Creative Director gezegd tijdens een interview. De man die met zijn team verantwoordelijk is voor de Forza Motorsport-franchise sprak over wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen van een game. “Vaak, wanneer we spreken met de pers, hebben we het vooral over de innovaties die van het product afspatten. Toch is dat vanuit ons perspectief slechts het topje van de ijsberg. Om een game zoals Forza 5 af te leveren, is veel meer nodig dan wat er uiteindelijk in het eindresultaat verschijnt”, aldus Greenawalt.

Hij doelt dan vooral op het ontwikkelingsproces. “Op het moment dat we beginnen aan een game hebben we uiteraard de juiste gereedschappen nodig. Dat is ook waar de innovatie zit. Het wordt een stuk makkelijker om deze te creëeren voor de next-gen consoles”, vervolgt de ontwikkelaar. “We zijn bij Turn 10 de laatste jaren alleen maar bezig geweest om te leren hoe het meest effectief een game te produceren voor de Xbox One. Dit gehele leerproces is terug te vinden in Forza 5.”

Als we Dan Greenawalt kunnen geloven, hadden ze niet eerder in staat geweest om een game als Forza 5 te ontwikkelen. Heel gek is dat ook niet, gezien het vergaren van ervaring ervoor moet zorgen dat er een beter product geleverd kan worden. Volgens Greenwalt heeft ook de samenwerking met ontwikkelaar Playground, voor Forza Horizon, ervoor gezorgd dat ze beter geworden zijn in wat ze doen. We gaan het meemaken met Forza Motorsport 5. Het is nog niet geheel duidelijk wanneer de game moet uitkomen, maar we weten dat het in het vierde kwartaal van dit jaar moet gaan gebeuren.

Next-gen gaat ook om de innovatie op de achtergrond

Next-gen gaat ook om de innovatie op de achtergrond

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch