Menu Premium

Next-gen console Xbox zal weer toepasselijke naam krijgen

Lars Leeftink 12/12/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het zal voor de meeste mensen geen verrassing meer zijn, want Xbox/Microsoft heeft het nooit op deze manier aangepakt. Toch is de bevestiging nu van het bedrijf zelf gekomen: De next-gen Xbox console zal een toepasselijke naam krijgen, net zoals zijn voorgangers. Of moeten we zeggen next-gen consoles?

Xbox volgt niet het voorbeeld van PlayStation

Alles behalve zelfs. Sinds de Xbox 360 was al wel duidelijk dat Xbox geen numeriek systeem a la PlayStation zou gaan gebruiken. Dat daar nu niet ineens verandering in gaat komen, mag als vanzelfsprekend geacht worden. PlayStation, daarentegen, heeft al trade marks geclaimd voor de PlayStation 6, PlayStation 7, PlayStation 8, PlayStation 9 en zelfs PlayStation 10. Xbox doet dit dus niet en probeert in de naam zijn console te omschrijven. Zo ook met de codenamen van de next-gen consoles die gelekt zijn: Anaconda en Lockhart. Aan deze codenamen kun je wel zien welke console van de twee het sterkst zal zijn. Volgens The Verge gaat de eerstgenoemde 10 teraflops hebben, terwijl Lockart er maar 4 zal hebben. Daarnaast zal de CPU van de Anaconda een stuk sterker zijn en zal dus ook vanzelfsprekend de prijs van de Anaconda verschillen van die van de Lockhart.

Phil Spencer legt uit

Phil Spencer, de baas van Xbox, gaf tekst en uitleg: “Our naming convention has been around what we think the capabilities are. Xbox 360 was about the entertainment experience around the box and the box being in the center of that entertainment experience. Xbox One, if you remember our branding early on, was ‘always on input, all in one’. Those names were really built around the purpose of the box.”. De grootste uitdaging zal zijn om telkens nieuwe namen te bedenken. Zelfverzonnen namen, of namen die – zoals bij de Anaconda – een soort beeld moeten geven van de kracht en het doel van de console. Een uitdaging die het bedrijf graag aangaan.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch