Menu Premium

New Nintendo 3DS 335.000 keer verkocht in VS en Europa

Karim Shehata 17/02/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige week verscheen de New Nintendo 3DS in de Verenigde Staten en Europa. Het nieuwe model van de handheld, met onder meer een betere processor en de C-stick, was al een tijdje beschikbaar in Japan en Australië, maar verscheen hier vorige week vrijdag. Benieuwd zijn we dan natuurlijk naar hoe de New Nintendo 3DS het hier doet en daar komen we nu dan ook achter. De New Nintendo 3DS is 335.000 keer verkocht in de VS en Europa.

Hiervan zijn er 175.000 verkocht in de Verenigde Staten en 160.000 in Europa. Hierdoor doet de New Nintendo 3DS XL het bij zijn launch ongeveer twee keer zo goed als de ‘normale’ Nintendo 3DS XL bij launch. Ook de games die samen met de New Nintendo 3DS zijn verschenen doen het redelijk tot goed. The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D verkocht 570.000 keer, met 230.000 verkopen in Europa. Monster Hunter 4 Ultimate is daarnaast aangekomen bij 110.000 Europeanen met een (New) Nintendo 3DS.

Super Smash Bros. 3DS overstijgt al deze sales logischerwijs nog, want inmiddels hebben 6,19 miljoen 3DS-bezitters de mogelijkheid om flink te smashen. De 3DS-versie doet het voorlopig een stukje beter dan zijn grote broer op de Wii U, want die versie staat nu bij 3,39 miljoen mensen in huis. Smash Bros kan voorlopig echter nog niet tippen aan de cijfers van Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire, want deze games zijn 9,35 miljoen keer verkocht. Daarnaast is Tomodachi Life ook populair te noemen met 3,96 miljoen verkochte exemplaren.

Het is echter niet alleen Nintendo 3DS wat de klok slaat bij Nintendo, want er zijn ook cijfers naar buiten gekomen over de Amiibo’s. Nintendo heeft namelijk bekendgemaakt dat er 5,7 miljoen Amiibo-figuren zijn verscheept sinds de launch. 63 procent van deze Amiibo’s werden verscheept naar Noord-Amerika, terwijl maar 23 procent zijn weg vond naar Europa. Link is in alle belangrijke regio’s voor Nintendo (Japan, Noord-Amerika en Europa) de populairste Amiibo, maar Mario volgt hem op de voet.

Nog niet duidelijk is wanneer de Nintendo 3DS de Amiibo gaan ondersteunen. De New Nintendo 3DS heeft de beschikking over een NFC-chip, maar de eerder uitgebrachte versies van de Nintendo 3DS niet. Deze handhelds krijgen zeer binnenkort een opzetstukje waarmee zij ook gebruik kunnen gaan maken van Amiibo op de Nintendo 3DS. Daarentegen is er wel een nieuwe functionaliteit aangekondigd betreft Amiibo’s op de Wii U. “We zijn bezig met een gratis app voor de Wii U waarin je NES en SNES games kunt spelen met je Amiibo. Deze app moet in het eerste half jaar van 2015 verschijnen”, aldus Nintendo. Het is echter niet mogelijk om met je Amiibo de volledige game te spelen. Je krijgt namelijk te maken met zogeheten ‘highlighted scenes’ van NES en SNES games die je kunt spelen met je Amiibo.

Nintendo komt op deze morgen dus met erg veel cijfers naar buiten. Alhoewel de cijfers mij in de oren niet zo slecht klinken, heeft de Nintendo 3DS toch niet de verwachtingen van Nintendo waar kunnen maken. De handheld is bij elkaar nu zo’n 50 miljoen keer verkocht, maar Nintendo had dus op meer gehoopt. Wat vind jij van de verkoopcijfers van de New Nintendo 3DS, de games en de Amiibo’s? Laat ons weten in de comments of ze wel aan jouw verwachting voldoen!

Bron: MCV UK : 12

New Nintendo 3DS 335.000 keer verkocht in VS en Europa

New Nintendo 3DS 335.000 keer verkocht in VS en Europa

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch