Menu Premium

Negatieve Xbox One reacties waren nuttig voor de PS4 strategie

Gamekings Redactie 26/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

We zijn nog stilletjes aan het nagenieten van de E3 2013 waar de strijd tussen Microsoft en Sony gestreden werd. Zo maakte Microsoft zich minder populair door het stevig blijven vasthouden aan hun aangekondigde DRM. Daarnaast maakte Sony zich extra populair door juist het tegenovergestelde te doen. In een interview met Famitsu laat Shuhei Yoshida, president van Sony, weten dat ze dat niet helemaal deden om met hun PlayStation 4 de Xbox One een hak te zetten. Hun route was al uitgestippeld. Toch kwam het ze wel goed uit wat er gebeurde rond de concurrent. Alle negatieve Xbox One reacties waren nuttig voor de PS4 strategie, want het gaf ze de mogelijkheid om daar mooi op in te haken.

Volgens Yoshida lag alles al klaar, wat de strategie rondom de PlayStation 4 betreft. Het was allang al de bedoeling om tweedehands games toe te staan en van een andere vorm van DRM was ook geen sprake. Toen de geruchten dat de Xbox One hier wel in beperkt zou worden op waarheid gebaseerd bleken te zijn, gaf ze dit wel een extra stok om mee te slaan. Eigenlijk heel logisch, want hoe moeilijk kan het zijn om niet precies dezelfde fout te maken als de directe concurrent. Het publiek sprak zo negatief dat het voor iedereen duidelijk was dat Sony een andere richting moest kiezen, mochten zij als overwinnaar het strijdveld willen verlaten. Aan hen de taak om hun beste beentje voor te zetten en met de onthulling van hun PlayStation 4 een goede impressie achter te laten bij het publiek.

Maar Microsoft heeft ondertussen ook ingezien dat ze niet de beste strategie gekozen hebben. Met hun wijziging in strategie, door alle DRM de deur uit te doen, willen ze laten zien dat ze luisteren naar de consument. Natuurlijk zijn er nog steeds mensen enthousiast over de Xbox One, maar ook veel mensen zijn bereid om de overstap te maken naar de PlayStation 4. Ondanks dat Microsoft ervoor gekozen heeft om hun plan te wijzigen, zijn veel fans het vertrouwen verloren in het bedrijf. Dit is duidelijk zichtbaar, wanneer er bijvoorbeeld gekeken wordt naar de reacties hier op Gamekingstv. Ook op de rest van het internet waren velen verbolgen over wat er allemaal aan de hand was met de Xbox One. Microsoft zou dus hard aan de slag moeten om dit recht te trekken. Ze hebben een aantal goede games in petto, maar de vraag is of dat genoeg is. Op het moment is Sony de lachende partij en het wordt zien hoe dit verder verloopt.

Negatieve Xbox One reacties waren nuttig voor de PS4 strategie

Negatieve Xbox One reacties waren nuttig voor de PS4 strategie

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch