Menu Premium

Need for Speed film in 2014 naar het witte doek

Gamekings Redactie 23/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

In april kon je bij ons lezen dat Electronic Arts plannen had om van hun arcaderacer een ware hollywood-film te maken. De uitgever heeft dat idee weten te realiseren, want Need for Speed krijgt een filmadaptatie onder de hoede van Dreamworks en moet in 2014 op het witte doek schitteren.

Producer John Gatins, van Real Steel, gaat de film samen met EA produceren. Achter de regie zit Scott Waugh, die voorheen de film Act of Valor heeft geregisseerd en dat zijn inderdaad wat minder bekende namen uit de filmwereld. Dat het project onder de vlag van Dreamworks, de studio van Steven Spielberg, wordt geproduceerd is echter wel een ‘big deal’.

“Ik ben enthousiast om creatief aan de slag te gaan met (schrijvers) John en George Gatins en mijn partners bij EA om een opwindende script tot leven te wekken, dat gebaseerd is op een epische game. De game lijkt wel gemaakt te zijn om verfilmd te worden”, meldde de enige echte Spielberg in een persbericht.

De schrijvers hebben een origineel verhaal neergekrabbeld dat op geen enkele Need for Speed game is gebaseerd. De film wordt volgens de mannen “a fast-paced, high-octane film rooted in the tradition of the great car culture films of the 70s.” Of je daar als fan van de racer blij mee moet zijn, valt nog te bezien. Volgens EA is het project daarentegen “erg trouw aan de geest van de games.”

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch