Menu Premium

Nederlanders hamsteren toiletpapier & spaghetti, Australiërs consoles

Jan Johan Beldrok 25/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het Coronavirus zorgt er voor dat we met zijn allen zo min mogelijk het huis uit mogen gaan. En blijkbaar heeft deze  maatregel tot gevolg dat er mensen zijn die denken dat de wereld morgen vergaat en er dan geen voedsel meer voorhanden is. En dus hamsteren ze hier in ons land ingeblikt voedsel, pasta, snoep en… toiletpapier. Waarom, Joost mag het weten. Helemaal als je weet dat de magazijnen propvol zijn en er dus voedsel in overvloed is. Maar goed. Blijkbaar zijn we een angstig en ietwat sullig volkje.

In Australië hamsteren de inwoners niet in de supermarkten

Australiërs hebben daar minder last van. De supermarkten zijn daar nog een oase van rust. De elektronica- en gamezaken bieden echter een totaal andere aanblik. Australiërs zijn namelijk niet bang voor een voedsel tekort. Dan schieten ze wel een koalabeer uit de boom. Nee, ze schijten in hun broek voor verveling. Doordat het in het grootste deel van het jaar nogal warm is Down Under zijn de bewoners daar erg ingesteld op vermaak in het buitenleven. En nu moeten ze opeens binnen blijven. Een plek waar ze een stuk minder vermaak voorhanden hebben. En daarom hamsteren ze gaming-consoles.

Vrijwel geen Switch of PlayStation 4 meer te krijgen Down Under

Vlak voordat Australië deze week op lockdown ging, speerden Australiërs en masse naar elektronica- en gamezaken om daar een Nintendo Switch of Playstation 4 te halen. Met als gevolg dat de meeste zaken nu met een beperkte of zelfs geen voorraad voor de volgende maand zitten. Populaire games,zoals Call of Duty: Modern Warfare en Madden NFL 20 (wist niet dat ze daar zo van hielden in Australië) zijn vrijwel nergens meer te krijgen. Pas in april komt er weer nieuwe voorraad. Hopelijk dat we in de tussentijd geen berichten krijgen van een hoog sterftecijfer in Down Under omdat mensen zich er letterlijk kapot vervelen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch