Menu Premium

NBA en 2K komen met de NBA 2K eLeague

Maarten van Steijn 09/02/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

NBA en Take-Two hebben vandaag plannen aangekondigd voor het opzetten van de NBA 2K eLeague. Dit is de eerste officiële eSports league uitgevoerd door een Amerikaanse professionele sport-league. Het doel is dan ook om deze plannen in 2018 te verwezenlijken.

Elk team zal bestaan uit vijf professionele eSporters, spelende met zelfgemaakte Avatars – die binnenkort al getoond gaan worden. Allereerst gaan ze het head-to-head tegen elkaar opnemen gedurende het reguliere seizoen. Daarna volgen de playoffs waar uiteindelijk naar het kampioenschap toegewerkt wordt.

Strauss Zelnick, SEO van Take-Two heeft ook zijn zegje gedaan over deze competitieve ervaring:

Door de NBA 2K-serie, dat wereldwijd bekend staat voor het vastleggen van de authenticiteit van de NBA en de passie van de fans, hebben we een bewezen trackrecord voor een succesvolle samenwerking. Met deze nieuwe onderneming hebben Take-Two en de NBA het doel samen het snelgroeiende eSports te versnellen en de spanning van de competitie nog groter te maken.

Take-Two en NBA hebben een aardige geschiedenis van samenwerking, waar in 1999 de NBA 2K serie werd geïntroduceerd. Deze eerste officiële Esports League zal dan ook van een hoop professionaliteit getuigen vanwege de nauwe band tussen de twee partijen.

Wat vind jij ervan dat deze partijen nu wat zoden aan de dijk hebben gezet met het opzetten van deze eLeague? En ben jij benieuwd naar de teams? Discussieer mee in de reacties!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch