Menu Premium

NBA 2K15 verschijnt 10 oktober

Lisette Atsma 07/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

In Nederland zal basketbal het waarschijnlijk nooit in populariteit gaan winnen van voetbal. In Amerika is deze sport echter wel zeer populair. De National Basketball Association geeft hierom dan ook al jaren videogames uit van de sport, waar ieder jaar miljoenen van worden verkocht. Voor de mensen die basketbal juist wel tof vinden, is de aankondiging van de nieuwste telg altijd leuk om te horen. De aankomende NBA 2K15 verschijnt 10 oktober, en zal alweer de tweede NBA 2K game zijn voor de next-gen consoles. Deze keer siert Kevin Durant overigens de cover van de gameserie.

NBA 2K is de grote rivaal van de door EA uitgegeven NBA Live serie. Het begon in 1999 toen Sega Sports de door Visual Concepts ontwikkelde game uit bracht voor de Dreamcast. De toepasselijke naam werd daarom dan ook NBA 2K. Sindsdien is er ieder jaar een nieuwe variant uitgebracht met de clubs en speler-samenstellingen van dat seizoen. Sinds 2005 worden de games uitgegeven door 2K Sports, onderdeel van Take-Two Interactive.

Op de cover van de NBA 2K games hebben spelers gestaan zoals Shaquille O’Neal, Michael Jordan en LeBron James. Je hoeft geen fan van basketbal fan te zijn om die namen te herkennen. De cover atleet van dit jaar is Kevin Durant, speler voor de Oklahoma City Thunders. Hij is pas gekroond tot de ‘Meest Gewaardeerde speler’ in de NBA van afgelopen seizoen.

Inhoudelijk weten we nog niet zo veel over de aankomende game, maar voortgaande spellen hadden zowel een online als offline modus, waar je een personage aan maakt en een carrière voor jezelf probeert op te bouwen in de NBA. NBA 2K14 heeft veel lof ontvangen voor de onverwacht goede graphics van de game en wordt gezien als een van de beste sportgames. NBA 2K15 belooft hier nog op voort te bouwen.

NBA 2K15 zal dus op 10 oktober dit jaar beschikbaar zijn. De game wordt uitgebracht op de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox 360, Xbox One en de PC.

NBA 2K15 verschijnt 10 oktober

NBA 2K15 verschijnt 10 oktober

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch