Menu Premium

Namco Bandai bouwt een grote marketingcampagne rondom Dark Souls 2

Karim Shehata 14/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dit jaar moet het allemaal gaan gebeuren voor de next-gen consoles, want in 2014 verschijnen er een hoop titels die puur voor de next-gen consoles gemaakt zijn. In de nabije toekomst is bijvoorbeeld InFamous: Second Son hier een goed voorbeeld van, maar als ook onder meer The Witcher 3: Wild Hunt dit jaar gaat halen, wordt het smullen geblazen. Sommige ontwikkelaars en uitgevers zijn echter nog helemaal niet zo bezig met de next-gen consoles, want Dark Souls 2 verschijnt bijvoorbeeld nog ‘gewoon’ op de PlayStation 3 en de Xbox 360. Binnenkort ontkom je waarschijnlijk niet meer aan deze tergend moeilijke Actie-RPG, want Namco Bandai bouwt een grote marketingcampagne rondom Dark Souls 2.

De Japanse uitgever, waarvan eerder vandaag bekend werd dat Tekken X Street Fighter nog altijd op koers ligt voor een release in 2014, gaat zo’n 1,2 miljoen euro steken in de marketingcampagne voor Dark Souls 2. Dit betekent dat dit de grootste marketingcampagne ooit gaat worden voor Namco Bandai, waardoor het bedrijf dus verwacht dat het alles dubbel en dwars terug gaat verdienen met deze game. “We willen de Souls-franchise steeds groter maken, terwijl we om blijven kijken naar onze hardcore community”, aldus PR en marketing director Lee Kirton.

Of de game lang in de schijnwerpers kan blijven staan, is overigens nog een raadsel. De meeste games blijven hun momentum verlengen met DLC-pakketten, maar From Software en Namco Bandai willen eigenlijk geen DLC zien voor Dark Souls 2. Op de laatste dag van januari leken de ontwikkelaar en uitgever toch even te wankelen op dit standpunt, want toen zei producer Takeshi Miyazoe opeens dat er wél degelijk potentie is voor Dark Souls 2 DLC. Dit in strijd met eerdere uitspraken van de producer.

DLC of niet, Dark Souls 2 verschijnt sowieso wél binnen afzienbare tijd. De zeer moeilijke RPG verschijnt op 14 maart voor de Xbox 360 en de PlayStation 3, terwijl een PC-versie later moet volgen. Er lijken geen next-gen versies te komen, want marketing director Lee Kirton zei vandaag het volgende: “We zien dit als een reden om je Xbox 360 en je PlayStation 3 te houden”. Duidelijke woorden dus van Kirton.

Namco Bandai bouwt een grote marketingcampagne rondom Dark Souls 2

Namco Bandai bouwt een grote marketingcampagne rondom Dark Souls 2

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch