Menu Premium

Na problemen met Dual Sense controller vertoont ook Xbox Series-controller kuren

Jan Johan Beldrok 13/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is alsof de duivel er mee speelt. In een week waarin we rapporteerden dat er drift-problemen waren met de fraie DualSense controller is er ook een issue met de controller van de Xbox Series. Microsoft gaf vrijdag toe dat er problemen zijn met de verbinding tussen de Xbox Series-controller en de console. De verbinding tussen beide apparaten wil namelijk wel eens wegvallen. En dat wil je niet als je in een potje FIFA 21 met 1-0 voor staat in de laatste minuut.

Verbinding tussen Xbox Series-controller en console kan zo maar wegvallen

Anders dan bij de problemen met de DualSensie controller, die echt hardware matig is, kun je het probleem bij de Xbox Series-controller zelf fixen. In een statement stelt Microsoft dat je een workaround moet uitvoeren om alles weer aan de praat te krijgen. Microsoft legt het proces ook uit: “We’re aware of an issue in which some Xbox Series X|S controllers are losing connection with the console. If you see this behavior, try reconnecting the controller to the console wirelessly or with a USB cable, or if possible, connecting another controller and then submitting feedback. Then reboot the console and try reconnecting the controller.”

Probleem kun je verhelpen met een workaround

Cool dat de workaround er is, maar je kunt het allemaal niet handig noemen. Op zijn minst. Zou de pandemie toch gezorgd hebben voor een gemankeerd productieproces? We weten ook niet of er een permanente oplossing voor dit verbindingsprobleem komt. Wat wel zo handig is. Niet iedereen heeft een tweede controller. Tot die tijd is het herverbinden van de controller of het aansluiten van een andere controller het enige alternatief. De issues werden eerder al in december en januari door diverse websites gemeld. Daarbij werd ook gesteld dat er een toekomstige update komt met een softwarematige oplossing. Die hebben we echter nog niet gezien noch iets over gehoord.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch