Menu Premium

Na Colin McRae Rally zijn er nog vier games in ontwikkeling

Gamekings Redactie 28/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De klassieke IP Colin McRae is gisteren uitgebracht op iOS en is een remake van de klassieker Colin McRae 2.0. Codemasters heeft daarmee de eerste stap gezet met een aggressieve blitz krieg om de komende maanden een stevige hap uit de mobile taart te nemen. Na Colin McRae Rally zijn er nog vier games in ontwikkeling laat Gary Row, vice president voor digital bussiness van CM, weten aan VG247. En dan praten we over zowel nieuwe als bestaande IP’s voor het mobiele platform.

Gary Row is niet verrassend in ieder geval reuze enthousiast over deze zet. “De smart device markt is een geweldige manier om nieuwe ideeën uit te testen. Naast het werken aan legendarische games als Colin McRae Rally zijn we druk bezig met een heel nieuw rooster aan games.(…) Als we succes kunnen boeken op smart devices zullen we graag uitvogelen of sommige ideeën ook weer terug vertaald kunnen worden naar de consoles.”

“Voor de toekomst, en we gaan nog geen namen noemen, hebben we nog vier games in de planning staan die de komende maanden in volle productie zijn. Daarna liggen de plannen voor Codemasters eigenlijk wel al vast voor de komende twee jaar. (…) We hebben nu even de luxueuze omstandigheid gehad om een afgebakend release schedule in te voegen waar onder andere deze nieuwe Colin McRae Rally deel van uit maakt. Het is een geweldig plezier geweest om nieuwe ideeën en nieuwe games uit te werken, dus iedereen kan nog wat verrassingen van ons tegemoet zien.”

Van de vier games wordt er één ontworpen met de EGO Game Technology Platform als basis. Deze engine is door de studio ook gebruikt in Dirt 3 en GRID 2, en het benieuwt ons wat voor resultaat dat geeft op de mobiele platforms. Rowe wil er in ieder geval niets over kwijt behalve dat hij er really, really excited over is. Schokkend niet? Goed, zijn riedeltje blijft zich herhalen dus wij halen die ene krent voor je uit de pap: Vier nieuwe Codemaster games komen binnenkort beschikbaar voor je smartphone of tablet. Ben jij really, really excited daarover?

Na Colling Mcrae Rally zijn er nog vier games in ontwikkeling

Na Colling Mcrae Rally zijn er nog vier games in ontwikkeling

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch