Menu Premium

Na afzegging PlayStation ook geen persconferentie EA tijdens E3 2019

Jan Johan Beldrok 08/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De E3 heeft het dit jaar niet makkelijk. Nadat PlayStation een aantal maanden terug een bom onder het event legde door aan te kondigen dat ze niet op de aanstaande E3 zullen zijn, meldde EA gisteren via hun eigen website dat er geen persconferentie van hen verwacht hoeft te worden. Ze focussen zich puur op hun eigen feestje buiten de muren van de E3, EA Play. En als we eerlijk zijn, ligt dat feestje ook figuurlijk best wel een eindje af van de E3. Want waar de E3 van 11 t/m 13 juni wordt gehouden, daar is EA Play van 7 tot en met 9 juni.

JJ voorspelde afzegging EA al weken terug

Ere wie ere toekomt, JJ voorspelde deze move de afgelopen weken al tijdens meerdere afleveringen van !@#$% (aka de Peepshow). ‘Laten we eerlijk wezen, wat heeft EA in het huidige klimaat, te winnen met een persconferentie? Zie je hen zichzelf al met de debacles van Battlefield V en Anthem in het achterhoofd , op de borst kloppen? Want dat is wat je doet tijdens een persconferentie. Je viert en showt dat je alive and kicking bent. Dat je vette shit maakt en dat we daar allemaal op zitten te wachten. Dit had met de huidige situatie uiterst hypocriet geweest. Ik vind dit dan ook helemaal geen rare en/of domme beslissing. EA moet gewoon weer gaan bouwen en de games het woord laten doen.”

JJ is overigens bang dat dit niet de laatste afmelding is voor de E3. ‘Bethesda is een partij die in hetzelfde schuitje zit. Ze hebben de publieke opinie momenteel even niet mee en ik zie ook de games voor 2019 nog niet. Wat hebben zij te winnen met een dure persconferentie?”

EA focust nu op losse streams van de nieuwe games

Helemaal van het scherm is EA overigens niet. Ze gaan een aantal losse streams verzorgen rond hun nieuwe games. Onder het motto ‘niet lullen, gewoon games tonen’. Ze doen dit in het weekend voorafgaand aan de E3. De games zelf toont EA vervolgens op EA Play dat op 7 t/m 9 juni plaatsvindt in het Hollywood Palladium. De E3 wordt van 11 t/m 13 juni georganiseerd in het Los Angeles Convention Centre.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch