Menu Premium

Multiplayer Cyberpunk 2077 verschijnt waarschijnlijk pas na 2021

Lars Leeftink 17/01/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gisteren kwam het nieuws waar heel wat mensen misschien wel bang voor waren: Cyberpunk 2077 is uitgesteld. De game zal (voorlopig) niet in april maar in september 2020 pas op de markt komen. Vlak na de zomervakantie dus, en vlak voor de release van de nieuwe consoles. En als gevolg daarvan zal ook de multiplayer langer op zich laten wachten. De kans is nu zeer groot dat multiplayer pas na 2021 zijn opwachting zal maken.

Voorlopig geen Cyberpunk 2077 multiplayer

Je had het na het uitstel van gisteren natuurlijk wel kunnen invullen, want zelfs met een release in april 2020 was de multiplayer pas laat in 2021 verschenen. Nu de singleplayer vijf maanden in uitgesteld, wordt ook de multiplayer doorgeschoven. CD Projekt Red omschrijft het nu als “the triple-A release we’re working on in parallel with Cyberpunk 2077”. Wat dat moet inhouden, vragen veel mensen zich af. Hoe dan ook, waarschijnlijk komt er na 2021 pas een multiplayer in Cyberpunk 2077. Want de content van de singleplayer, die gaat duidelijk voor.

Michael Nowakowski

Waar is die na 2021-uitspraak op gebaseerd? Op basis van wat Michael Nowakowski, CD Projekt’s vice president of business development, zei in een Q&A. Die deed namelijk de volgende uitspraak na aanleiding van de gebeurtenissen rondom de singleplayer van de game: “2021 appears unlikely as a release date for the Cyberpunk multiplayer”. Veel mensen gaan er nu ook al vanuit dat de game de september release date niet gaat halen. Dit kan gezien worden als een behoorlijk negatieve instelling, maar nu de singleplayer vijf maanden is uitgesteld valt niets meer uit te sluiten. En we zien het steeds meer: games worden gewoon uitgesteld als de game volgens de developer niet ready is voor launch. Zonder dat er wordt gevreesd voor de backlash die zonder enige twijfel zal volgen. En dat lijkt, zowel voor de mensen die niet van patches vlak na de release van de game als de developers die hun tijd na de release liever steken in extra content, een goede ontwikkeling te zijn.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch