Menu Premium

MTG koopt eSports-organisatie DreamHack

Erwin Prins 12/11/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Modern Times Group, een Zweeds bedrijf in entertainment services, heeft bekendgemaakt de eSports-organisatie achter het populaire Dreamhack over te nemen. Met de overname is een bedrag gemoeid van ruim 26 miljoen euro. Hiermee zet MTG een grote stap met betrekking tot het in handen krijgen van de Europese eSports-markt. Eerder wist men al 74% van de aandelen van het bedrijf achter ESL – organisator van eSports-evenementen in Europa – binnen te halen.

Samen met DreamHack, ooit begonnen als ‘Bring Your Own Computer party’, is ESL verantwoordelijk voor alle organisatoren van grote toernooien waarbij eSports-favoriet Counter Strike: Global Offensive centraal staat. Ook hebben zij de eindverantwoordelijkheid met betrekking tot de in Zweedse steden georganiseerde winter en zomer LAN’s, waar duizenden gamers jaarlijks op af komen.

De CEO van MTG, Jørgen Madsen Lindemann, ziet een grote toekomst in online gaming en wil met DreamHack de wereldwijde eSports-markt veroveren. Ook Marcus Lindmark, de huidige CEO van DreamHack, ziet dit als een realistisch scenario: “Momenteel bieden wij het grootste digitale evenement in Zweden. Met investeringen van MTG zijn we in staat het format wereldwijd uit te rollen.”

Dat MTG daad bij het woord voegt, blijkt wel uit het gerucht dat men in gesprek zou zijn om samen met ESL een exclusieve Counter Strike: Global-Offensive competitie op te zetten. De top teams zouden daarbij middels contracten worden gebonden aan deze competitie, waardoor zij niet meer ergens anders met elkaar de strijd aan kunnen gaan. Overigens ontkennen zowel MTG als ESL deze speculaties.

Bron: MCV

MTG koopt eSports-organisatie DreamHack

MTG koopt eSports-organisatie DreamHack

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch