Menu Premium

Monster Hunter komt naar de Nintendo Switch

Jeroen Wiersma 29/05/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Monster Hunter Generations voor de 3DS is het laatste deel van de befaamde Capcom-serie die hier in het Westen is uitgebracht en die je zo maar eens gespeeld zou kunnen hebben. In Japan zag de game al eerder het licht onder de naam Monster Hunter X en is in maart opvolger Monster Hunter XX al verschenen. Deze versie van Monster Hunter, heeft Capcom Japan vrijdag bekend gemaakt, komt naar de Nintendo Switch!

Misschien dat Monster Hunter XX nog naar het westen komt op de 3DS, mede omdat Generations zo goed door ons ontvangen is, maar misschien ook niet. Hetzelfde geldt voor de Switch-versie die in Japan verschijnt in augustus. De Nintendo Switch is echter regiovrij, wat betekent dat je de game in het ergste geval kunt importeren. Moet je het wel oké vinden om de taal volledig in het Japans te hebben. In het achterhoofd hebben we nog een uitspraak van executive producer Ryozo Tsujimoto die in 2016 aangaf nog meer energie te willen gaan steken in localization, dus dikke kans dat wij de game ergens in de toekomst ook in ons eigen alfabet kunnen spelen.

Monster Hunter XX voor de Nintendo Switch verschijnt in Japan naar verwachting op 25 augustus. Generations (15 juli 2016) verscheen zo’n acht maanden nadat X uit werd gebracht in Japan (28 november 2015). Als we aannemen dat de game deze kant op komt en er weer acht maanden tussenzit, betekent het dat we eind april 2018 aan de slag mogen. Wellicht krijgen we wel meer informatie op de E3. Wat denk jij?

Bron: Eurogamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch