Menu Premium

Molyneux zegt gedag tegen Lionhead Studios

Gamekings Redactie 07/03/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na 15 jaar lang als oprichter en eigenlijk ook wel het gezicht van Lionhead Studios te zijn, stopt Peter Molyneux ermee. Vandaag heeft de game ontwikkelaar laten weten dat hij zijn vertrouwde plekje bij Lionhead en zijn rol als creative director bij Microsoft Europe vaarwel zegt. De koffers staan zo goed als klaar.

Vooral de Fable liefhebbers zullen hem kennen als een man die nogal veel belooft en dat vaak niet nakomt. Het is inmiddels bijna een standaard grap over de ontwikkelaar geworden dat hij te veel en te enthousiast kan kletsen over zijn eigen product. Maar ondanks dat kennen veel mensen hem natuurlijk ook gewoon als de man achter heel wat games die uren uit je dagen gevreten hebben. Daarom vergeven we de praatgrage ontwikkelaar graag zijn opvallende uitspraken.

“Met gemixte gevoelens heb ik de keuze gemaakt om Microsoft en Lionhead Studios, het bedrijf dat ik in 1997 samen opgericht heb, te verlaten”, laat Molyneux weten over zijn beslissing. “Ik blijf extreem gepassioneerd en trots op de mensen, producten en ervaringen die we gemaakt hebben.” Co-oprichter Mark Webley neemt de plek van Molyneux in als hoofd van Lionhead. Microsoft heeft nog geen vervanger voor de rol van zijn creative director. “Peter was de creative visionair achter de Fable series en een van onze meest gepassioneerde en invloedrijke ontwikkelaars voor de Xbox 360. Hij heeft een permanente stempel op de game industrie achtergelaten en we wensen hem veel geluk met zijn toekomstige plannen”, aldus Microsoft.

Molyneux blijft nog wel even rondhangen bij Lionhead als creative consultant voor de game Fable: The Journey. Op zijn Twitter staat overigens dat hij zijn plaats bij Lionhead ingewisseld heeft voor een start bij een nieuw bedrijf genaamd 22 Cans. Wij zijn in ieder geval benieuwd wat Molyneux daar allemaal van plan is. Hem kennende gaan we in ieder geval vast snel wat horen over zijn nieuwe avontuur.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch