Menu Premium

Mogelijke Steam game-sharing optie ontdekt in beta code

Gamekings Redactie 19/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een van de meest populaire manieren om PC-games te kopen en te spelen is toch wel via Steam. Het is makkelijk, vaak zijn de games voor een mooie prijs te krijgen en het werkt gewoon prima. Nu is er een discussie gaande rond tweedehands games, wat uiteraard ook invloed heeft op het uitlenen van games aan vrienden. Voor de tweede kwestie lijkt na Microsoft nu ook Valve met een oplossing te komen. Er is een mogelijke Steam game-sharing optie ontdekt in beta code, wat ervoor gaat moeten zorgen dat games te delen zijn.

Na alle heisa rond tweedehands games en het uitlenen van games aan vrienden, kwam Microsoft voor hun Xbox One met een oplossing. Zo zou het met hun nieuwe console mogelijk gaan worden om al je content te delen met tien familieleden of vrienden. Wel met een kanttekening, want niet alle tien kunnen op hetzelfde moment aan de slag. Dit wordt beperkt tot twee mensen tegelijk. Toch is het een goed gebaar vanuit Microsoft, nadat zij met een scheef oog werden aangekeken door menig gamer, na bekend te maken dat games accountgebonden gingen worden. Uiteraard zijn er ook genoeg voorstanders van dit systeem, waarbij het niet kunnen delen van games via Steam als argument werd gebruikt om dit goed te praten.

Nadat Microsoft met deze oplossing kwam, moeten ze bij Valve gedacht hebben dat er ook iets met hun geliefde Steam gebeuren moet. Nadat het jarenlang alleen mogelijk was om je eigen games te spelen en niets uit te lenen, komen ook zij naar alle waarschijnlijkheid met een optie je games te delen. In de beta -code van een nieuwe versie van Steam zijn een aantal regels code aangetroffen waaruit blijkt dat ze ermee bezig zijn. Zo wordt er een gedeelde games bibliotheek genoemd en lijkt het erop dat je games met één ander kan delen. Niet tegelijk, want wanneer iemand gebruikt maakt van jouw games en je wilt zelf spelen, krijgt de ander netjes een bericht dat het tijd is om de game af te sluiten. Of ze deze functie gaan doorzetten is nog niet zeker, maar als ze er mee bezig zijn zullen we er waarschijnlijk snel meer van zien of horen. Het is nu aan Valve om ons meer te vertellen.

Mogelijke Steam game-sharing optie ontdekt in beta code

Mogelijke Steam game-sharing optie ontdekt in beta code

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch