Menu Premium

Mogelijk gebruikersgegevens gestolen na de Crytek website-hack

Gamekings Redactie 05/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hacken komt de laatste tijd veel aan bod in de game-industrie. Vaak op een positieve manier, denk aan Watch Dogs die van tijd tot tijd een enorme grijns op ons gezicht tovert bij het zien van nieuwe gameplay, maar vaak ook negatief, bijvoorbeeld een uitgever of ontwikkelaar die gehackt wordt. Helaas hebben we het in dit geval over het laatstgenoemde. Het slachtoffer: Crytek, de studio achter de Crysis-reeks. De studio moest vrijdag noodgedwongen een aantal websites offline halen na het constateren van een hack. Het gaat hier om Crytek.com, Mycryengine.com, Crydev.net en Mycrisis.com. De schade is nog niet honderd procent zeker vast te stellen, maar er zijn mogelijk gebruikersgegevens gestolen na de Crytek website-hack.

Ondanks dat Crytek haar stinkende best heeft gedaan om ook maar enige vorm van schade te voorkomen, heeft de hack mogelijk toch geleid tot gestolen gebruikersgegevens. Gebruikers waarvan wellicht gegevens zijn gestolen, zijn inmiddels al op de hoogte gebracht door Crytek. Naar alle waarschijnlijkheid volgt er nog een maatregel waarbij gebruikers hun inloggegevens moeten aanpassen, de volgende keer dat ze inloggen.

De sites zijn nog altijd offline en het is afwachten wanneer er groen licht wordt gegeven en de sites dus opnieuw online gaan. Verder adviseert Crytek hun gebruikers om hun inloggegevens op andere sites te veranderen wanneer deze hetzelfde zijn als de inloggegevens bij een van de gehackte Crytek websites. Hoe de hackers binnen hebben kunnen komen is niet bekend. Wellicht door het gebruik van een nano-suit, nog wat andere handige tools en wat advies van Aiden Pierce? Wie zal het zeggen.

Mogelijk gebruikersgegevens gestolen na de Crytek website-hack

Mogelijk gebruikersgegevens gestolen na de Crytek website-hack

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch