Menu Premium

Mogelijk een nieuwe Indie World en Nintendo Direct deze maand

Dansky 11/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Terwijl de GDC wordt afgezegd, de E3 op de tocht staat en er nog geen nieuws is over de Playstation 5 begint er in het Nintendo kamp iets te roeren.

De langste droogte ooit

Het is op moment van schrijven 189 dagen geleden sinds de laatste Nintendo Direct. Althans, sinds de laatste die zich op meerdere games focust. De online persconferentie wordt door iedere fan op de voet gevolgd want hier laat Nintendo zien wat zij allemaal van plan zijn in de komende maanden.

LEGO en Super Mario

Gisteren verscheen ineens het bericht dat something fun is being built.

Kort nadat deze Tweet eruit ging verscheen op de website van Game.co.uk de volgende melding:

Sindsdien is de tekst aangepast naar “they have announced their exciting collaboration”. Of dit een ‘typfoutje’ was, is niet duidelijk maar het zorgde wel voor de nodige opschudding binnen de community.

De tweet kan natuurlijk een aantal dingen betekenen: LEGO games naar de Switch, Mario LEGO, LEGO in Nintendo-land? Of misschien wel een nieuwe game die tijdens een Indie World aangekondigd zou kunnen worden..

Indie World en Nintendo Direct

Volgens Venturebeat komt Nintendo deze maand nog met twee nieuwe persconferenties. De twee genoemde data zijn 18 maart voor Indie World en 26 maart voor Direct. Qua tijd past dit prima want vorig jaar hield Nintendo eenzelfde Indie World Showcase rond de GDC 2019.

Hoe Venturebeat hierbij komt? Ten eerste eigen bronnen. Ten tweede heeft Nintendo hun Direct Playlist op de Japanse Youtube geüpdatet en de laatste keer dat ze dit deden was een week voor de Animal Crossing Direct. Als laatste is Venturebeat niet alleen in deze voorspelling want ook VGC zegt dat zij dezelfde geruchten hebben gehoord.

Misschien wel het grootste argument is dat het einde van het fiscale jaar in zicht komt. De persconferentie barst vaak van de aankondigingen in februari/maart om de plannen voor het volgende fiscale jaar te laten zien. De tijd begint dus te dringen. Nintendo kondigt persconferenties vaak pas een dag van tevoren aan. Dus als alles klopt horen we dat op 17 maart.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch