Menu Premium

E3 2020 lijkt vandaag officieel te worden afgelast vanwege Coronavirus

Jan Johan Beldrok 11/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Waar we een aantal weken lang al bang voor waren, lijkt vandaag dan toch waarheid te gaan worden: de E3 2020 in Los Angeles wordt afgelast vanwege het Coronavirus. De druk op de organisatie, nu het virus ook in de VS begint huis te houden, is dermate hoog dat ze volgens verscheidene bronnen tot deze draconische maatregel hebben moeten overgaan. De ESA zegt tot nu toe nog niks, maar als we de geruchten mogen geloven dan komt er vanmiddag om 17:30 uur een persbericht waarin de afgelasting van dé meest belangrijke gamebeurs ter wereld wordt bekend gemaakt.

PR strategieën worden fiks in de war geschopt door afgelasting

Het afgelasten van de E3 komt niet helemaal als een verrassing. De ESA wilde de beurs waarschijnlijk liever zelf stopzetten voordat publishers en masse hun stands zouden gaan afzeggen. Want dat zou nog veel meer ellende hebben veroorzaakt alsmede onvrede bij deelnemers, media en gamers die kaarten hadden gekocht. In ieder geval weet iedereen nu waar ze aan toe zijn. Voor met name publishers is dat essentieel. Plannen voor de E3 vergt immers maanden werk. En niemand kan garanderen dat het Coronavirus begin juni volledig verdwenen is in de wereld.

Zodra E3 officieel is afgelast, komen we met item op de site

Met de afgelasting gooit de ESA een dikke zak roet in het eten van de publishers die de E3 als hét moment zien om hun PR-traject voor de najaars- en voorjaarsgames op te starten. En wat denk je van de console wars? Voor Xbox was de E3 hét moment om hun next gen games te tonen. Moment is nu weg. Tot slot natuurlijk ook de gamers zelf. Hen wordt nu toch wel een episch moment in het jaar afgenomen. Er zijn in dit geval echt alleen maar verliezers. Zodra het nieuws officieel is zetten we uitgebreide video online waar we dieper ingaan op de redenen en de gevolgen van het afgelasten van de E3. Gevolgen voor de industrie én gevolgen voor ons als Gamekings. Want wat gaan wij nu doen?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch