Menu Premium

“Mobiele games zijn geen bedreiging voor de console”

Gamekings Redactie 01/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Karl Magnus Troedsson, de general manager van DICE, ziet in de snel groeiende markt van mobiele games geen bedreiging voor console games. Troedsson gaat hiermee in tegen de doemscenario’s die geschetst worden door een aantal van zijn collega’s in de industrie.

In een interview met Edge vertelt hij: “Mensen hebben gelijk wanneer ze zeggen dat dingen veranderen en veel mensen in de industrie onderkennen dat ook (hoewel sommigen het niet willen zien). Ik denk echter dat mensen die zo’n grimmig beeld schetsen van waar we nu naar toe gaan het mis hebben.”

Volgens Troedsson is het zelfs goed dat we nu op steeds meer verschillende platformen kunnen gamen: “Ja, mensen spelen meer op handheld apparaten, maar ik zie niet hoe dat een probleem moet zijn voor triple-A ontwikkelaars, het tegenovergestelde is waar. Ik denk dat het goed is voor alle games als mensen zich bezighouden met het spelen van games, van welke soort dan ook, want dit betekent dat mensen meer gamen.”

“Ik vind mezelf een hardcore, triple-A gamer en ik game nu zeker meer op mobiele apparaten, maar dat zorgt er niet voor dat ik minder op mijn andere apparaten game. Als ik thuis ben, dan wil ik games spelen, zo hi-def als maar mogelijk is en met de beste audio en de beste visuals die ik kan krijgen. Die ervaring krijg ik uit specifiek voor games ontwikkelde hardware, of een zeer hoogwaardige PC.”

Troedsson denkt niet dat de console ooit zal verdwijnen: “Er zal altijd vraag blijven naar apparaten die de nodige hardware gebruiken om een high-def ervaring te leveren. Of die ervaring nu geleverd wordt door CPU’s die in je huiskamer staan, of ergens anders, dat weet ik niet. Waarschijnlijk allebei. Maar één ding is zeker, mensen willen altijd de best uitziende games spelen die ze kunnen krijgen.”

Eén van de naysayers waar Troedsson zich tegen verzet, is Ben Cousins, de general manager van Ngmoco. Gamasutra schrijft dat hij tijdens de GDC in Taipei heeft gezegd dat mobiele games mogelijk de console games om zeep zullen helpen.

We zullen zien wie er gelijk krijgt, maar als ik nu naar het kleine schermpje van mijn iPhone kijk, dan krijg ik niet bepaald zin om mijn Xbox 360 bij het grofvuil te zetten. En hoeveel groter kan dat kleine scherm worden voordat ik er niet meer mee wil rondslepen? Denk jij dat de console het aflegt tegen mobiele apparaten of heb je ook het liefst ‘the best of both worlds’?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch