Menu Premium

MMO Runescape 3 komt in de herfst naar mobiel

Gamekings Redactie 06/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Runescape is misschien wel een van de oudste browsergames die het tot nu toe goed heeft gedaan, en het gaat nu ook andere platformen proberen te veroveren. De free-to-play MMO Runescape 3 komt in de herfst naar mobiel, bevestigden CEO Mark Gerhard en design director Mark Ogilvie in een interview met Forbes. Dit zal vast nieuwsgierige gamers naar zich toe trekken.

Voor de mensen die niet precies weten wat Runescape is of waar de game vandaan komt, is hier een korte geschiedenis:

Runescape werd in maart 1999 voor het eerst als DeviousMUD (Devious Multi-User Dungeon) uitgegeven. De game stond een week online voordat de uitgevers bedachten dat die naam toch niet lekker bekte en ze de game van het net afhaalden. Zes maanden later stond een opgepepte versie online voor iedereen met de nieuwe naam: Runescape. De eerste Runescape werd door welgeteld 97 van de 2500 mensen die de server aankon gespeeld en was geen enorm succes.

In 2001 werd het vervolg uitgebracht. Dit deel sloeg wel aan. In 2004 speelden meer dan 700.000 mensen de game en het is ook in 2004 dat het tweede deel als update werd uitgebracht. Runescape 2 was geen sequel, maar een vervangend deel dat ook direct na de launch gewoon Runescape heette. Runescape 2 is het deel uit de serie waar het merendeel van de spelersbasis aanschoof, want in 2007 speelden meer dan negen miljoen mensen de MMO.

En zes jaar later zitten we hier. Runescape 3 staat al een tijdje op de kalender voor deze zomer. Het zal bijna alle grafische aspecten updaten en de game van beter geluid voorzien. Dat hij voor de PC uit zou komen wisten we al, maar CEO van Jagex Games Studio Mark Gerhard en Design Director Mark Ogilvie hebben nu dus laten weten dat ze ook van plan zijn Runescape op tablets en smartphones uit te brengen.

“Tablets en andere draagbare apparaten staan in de toekomst wanneer we dit ecosysteem naar alle soortgelijke apparaten uitbreiden”, aldus Ogilvie. Volgens Forbes is Jagex Game Studio ook bezig om Runescape naar Smart TV’s te brengen in de nabij toekomst.

Zou jij Runescape willen spelen op je mobiel of tablet? Het zal busritten en toiletbezoeken zeker leuker maken, maar wil je Runescape 3 op een klein scherm ervaren?

MMO Runescape 3 komt in de herfst naar mobiel

MMO Runescape 3 komt in de herfst naar mobiel

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch