Menu Premium

Miyamoto wil The Legend of Zelda voor Wii U niet open-world noemen

Karen Koch 03/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Toen tijdens de E3 2014 de eerste beelden van de nieuwe The Legend of Zelda werden getoond, ging het publiek meteen los. De fans van de The Legend of Zelda franchise gingen nog verder uit hun dak toen ze ook nog eens werd verteld dat de nieuwe game een open-world experience zou worden. Fans zagen meteen al een uitgebreide wereld voor zich, klaar om tot in alle hoekjes ontdekt te worden door elke willige gamer met een Wii U. Of deze hype terecht is, is nog maar de vraag. Shigeru Miyamoto wil The Legend of Zelda voor Wii U niet open-world noemen, zo kwam naar buiten bij de recentste aandeelhoudersvergadering van Nintendo.

Of dit betekent dat The Legend of Zelda Wii U hetzelfde patroon als andere games in de serie zal volgen, staat niet vast. Miyamoto vertelde alleen dat hij zelf niet graag de term “open-world” gebruikt voor games die nog in ontwikkeling zijn. Wel liet hij los dat het de bedoeling om met The Legend of Zelda Wii U een grotere wereld aan de gamer te bieden waarin hij of zij meerdere dingen tegelijk kan doen, en misschien belangrijker, door elkaar kan doen.

Tijdens dezelfde meeting werd Nintendo ook het vuur aan de schenen gelegd over het feit dat ze nog altijd geen games ontwikkelen voor mobiele apparaten. Aandeelhouders wilden weten wanneer ze met Mii’s en Mario’s konden spelen op hun telefoon. Miyamoto had hier echter alleen op aan te merken dat hij ietwat angstig was voor de overstap naar mobiele games en dat mobiele games gericht op kinderen niet genoeg financiële zekerheid zouden bieden, iets wat voor Nintendo toch belangrijk is. Ondanks Miyamoto’s behoedzaamheid om aan de mobiele games te beginnen, bevestigde Shinya Takahashi toch dat er een Nintendo-applicatie voor mobiele apparaten in de maak is. Met deze applicatie zouden alle gebruikers met elkaar kunnen communiceren, ook al hebben ze geen Nintendo-systeem in huis.

Deze Nintendo-applicatie heeft mogelijk te maken met de problematiek van triple-A games waar Miyamoto ook naar verwees. Hij vind namelijk dat er een fundamentele fout zit in het model, waardoor alleen de absolute bestsellers winst kunnen maken en kunnen blijven bestaan. Dit komt vooral ook doordat sommige projecten tegenwoordig zulke grote budgetten hebben dat ze wel miljoenen moeten verkopen om quitte te spelen. Er is aan de Nintendo-fans echter wel beloofd dat Nintendo’s dochterondernemingen, zoals Monolith Software, aan nieuwe titels werken om toch dat triple-A niveau van games te behalen.

Miyamoto wil The Legend of Zelda voor Wii U niet open-world noemen

Miyamoto wil The Legend of Zelda voor Wii U niet open-world noemen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch