Menu Premium

Miyamoto vraagt consumenten geduldig te zijn met de Wii U

Gamekings Redactie 07/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Shigeru Miyamoto vraagt consumenten geduldig te zijn met de Wii U, want volgens hem moeten game ontwikkelaars de tijd krijgen om de waarde in te zien van een console die zo vernieuwend is. Maar als de industrie en de consumenten die waarde eenmaal hebben ontdekt dan kunnen ze volgens Miyamoto niet meer zonder.

Ondanks tegenvallende verkoopcijfers voor de Wii U denkt Miyamoto dat voor de console een glansrijke toekomst in het verschiet ligt. In een interview met CNN zegt hij: “Er was een periode nadat we de Nintendo DS hadden uitgebracht, waarin mensen zeiden dat het niet mogelijk is om naar twee schermen tegelijk te kijken. Nu mensen steeds meer gewend raken aan de Wii U en touchscreen interfaces, heb ik het gevoel dat er een punt komt waarop mensen voor hun gevoel niet meer zonder een tweede scherm kunnen.”

“Een andere vraag waar ik over nadenk, is hoe we kunnen beginnen mensen dit in te laten zien en hoe we de waarde van de Wii U aan ze kunnen overbrengen. Als game ontwikkelaar kijk ik natuurlijk vooral welke games ik naar de Wii U kan brengen.”

Miyamoto geeft toe dat er ruimte is voor verbetering  wat sommige facetten van de Wii U betreft, dit naar aanleiding van de crashes en problemen met updates  in de beginperiode van de console. Maar volgens hem werkt Nintendo hard aan oplossingen.

Deze zomer en later dit jaar kunnen we meer games voor de Wii U verwachten. Zo staan Pikmin 3 en The Legend of Zelda: The Wind Waker HD al op korte termijn in de planning. Ook heeft Nintendo aangekondigd dat 2013 het jaar van Luigi wordt en dat er een aantal games zullen verschijnen waarin Mario’s trouwe sidekick een prominente rol krijgt.

Miyamoto vraagt consumenten geduldig te zijn met de Wii U

Miyamoto vraagt consumenten geduldig te zijn met de Wii U

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch