Menu Premium

Mistwalker: Wii U controller het best voor ordenen van informatie

Gamekings Redactie 05/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Mistwalker: Wii U controller het best voor ordenen van informatie. Volgens Takuya Matsumoto, lead designer voor The Last Story van Mistwalker, wordt de Wii U controller het beste te gebruiken voor browsen en het ordenen en doorzoeken van informatie. Eigenlijk net zoals we al van tablets gewend zijn.

In gesprek met Siliconera zegt Matsumoto: “Een verdienste van de controller is de mogelijkheid om een touchscreen te gebruiken om zo direct gegevens te manipuleren. Bijvoorbeeld voor het opzoeken van de zwakke plekken van een monster of, zoals met de GPS van een auto, als een instrument gebruiken om de omstandigheden op het slagveld te begrijpen. Deze speciale functie zal waarschijnlijk mogelijkheden creëren voor diepgaand onderzoek naar strategie in JRPG’s.” Een dergelijke toepassing van de controller konden we natuurlijk al zien in de trailer van ZombiU.

Origineler is Matsumoto’s idee om de controller te gebruiken voor het opslaan van verzamelde informatie, zoals herinneringen en ervaringen van een personage, en die informatie vervolgens te delen met andere spelers via de MiiVerse of WiFi. Net als een soort dagboek of blog voor een RPG personage.

Mistwalker heeft net de iPhone game Party Wave gelanceerd en Matsumoto vertelde eerder in een interview met Gamezone dat de studio uitkijkt naar het maken van een RPG voor de Wii U. Dus wie weet, misschien wordt de visie van Matsumoto binnenkort wel werkelijkheid.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch