Menu Premium

Misleidde Activision Blizzard aandeelhouders bij scheiding van Bungie?

Jan Johan Beldrok 06/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dit nieuws is echt game-industrie anno 2019: Activision Blizzard heeft een rechtszaak aan de broek gekregen vanwege het mogelijk misleiden van aandeelhouders over de scheiding met Bungie. Je zou zeggen ‘klein bier’, maar vandaag de dag bepalen aandeelhouders meer en meer wat wij spelen. En dus is nieuws als deze zeker serieus te nemen. Activision Blizzard zou hier mogelijk een fiks probleem kunnen hebben.

Activision Blizzard meldde ‘te laat’ dat scheiding met Bungie aanstaande was

Het draait om het Amerikaans advocatenkantoor Kuznicki Law PLLC. Zij hebben een zogenaamde ‘class action’-rechtszaak aangespannen tegen Activision Blizzard. De ‘firm’ beschuldigt de publisher ervan. En we gaan hier even fijn in juridisch jargon verder. “Wezenlijk onjuiste en/of misleidende verklaringen te hebben afgelegd” over de samenwerking van het bedrijf met Bungie, de ontwikkelaar van Destiny, die eerder dit jaar ten einde liep. De crux zit hem in het feit dat Activision Blizzard volgens Kuznicki Law PLLC niet heeft gemeld dat de beĂ«indiging van het partnerschap aanstaande was en dat het einde van het partnerschap “een aanzienlijk negatief effect op de inkomsten van Activision Blizzard” zou hebben. Oftewel “de publieke verklaringen van Activision Blizzard waren op alle relevante momenten materieel onjuist en misleidend.” Aandeelhouders die zich willen laten vertegenwoordigen door Kuznicki Law PLLC, hebben tot 19 maart de tijd om hun informatie in te dienen.

Een hoop moeilijke taal dus. Maar wat Kuznicki Law PLLC feitelijk bedoeld? Dat is dat Activision Blizzard volgens hen wist dat zij en Bungie gingen scheiden, maar dat een tijd lang stil hebben gehouden. En dat mag niet volgens de aandeelhouders. Als de zaak door de rechtbank aangenomen wordt, dan zal de rechter bepalen waar de waarheid ligt. Simpel zijn dit soort zaken nooit. Je moet immers echt harde bewijzen hebben dat Activision Blizzard deze informatie moedwillig achter hield. Wordt vervolgd dus…

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch