Menu Premium

De Mini NES zal het voor altijd moeten doen met de 30 voorgeïnstalleerde games

Rik Koning 15/07/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eén dag na de zeer toffe aankondiging van de Mini NES die later dit jaar zal verschijnen, volgt wellicht een kleine tegenvaller. Bij de aankondiging werd namelijk verteld dat de Mini NES geleverd zal worden met een HDMI-kabel, een USB-oplaadkabel, een controller en een dertigtal games. Vandaag komt Nintendo echter met wat minder nieuws; de Mini NES zal het voor altijd moeten doen met de 30 voorgeïnstalleerde games

Direct na de aankondiging ontstond er kritiek onder de fanbase over het relatief geringe aantal games dat speelbaar zou zijn op Nintendo’s nieuwe retro-console. Kort daarna begonnen geruchten de ronde te doen dat er de mogelijkheid was de console met het internet te verbinden en de collectie games in de toekomst op die manier uit te breiden. Nu blijkt dit echter niet het geval te zijn.

Nintendo verkondigde in een verklaring dat de game lineup gekozen is om een diverse mix van populaire NES games aan te bieden en dat dat voldoende moet zijn. “De gekozen games zullen een grote verscheidenheid aan spelers aan moeten spreken. Iedereen moet op de Mini NES een multiplayer game kunnen vinden waar ze van houden,” aldus Nintendo.

Daarnaast liet Nintendo weten nog geen plannen te hebben voor een tweede retro console, zoals bijvoorbeeld een mini-SNES. Overigens sloten ze dit ook niet uit. Het lijkt dus niet onwaarschijnlijk dat zo’n console er toch zal komen, mocht de Mini NES een groot succes worden.

Hoe denk jij over deze aankondiging? Is een retro-console afhankelijk van een groot aantal speelbare games, of zijn de huidige 30 games meer dan genoeg? Laat je mening horen in de comments!

Bron: Eurogamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch