Menu Premium

Minecraft: Windows 10 Edition Beta krijgt update

Gamekings Redactie 08/09/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hoewel Minecraft erg vermakelijk kan zijn in je eentje, is het natuurlijk altijd leuk als je samen met anderen werelden kunt bouwen. In de nieuwste Minecraft update, nummertje 0.12.1,  ligt de nadruk op multiplayer…cross-platform multiplayer welteverstaan!

Spring niet meteen een gat in de lucht als je nu denkt dat Xbox- en PC-spelers met samen kunnen spelen, want het ligt net een beetje anders. De cross-platform functie werkt via LAN tussen de Minecraft: Windows 10 Edition Beta (voor PC) en de Minecraft: Pocket Edition (voor Windows Phone, iOS en Android). Voor de Xbox-bezitters geldt wel dat de Windows 10 Edition Beta vanaf de update multiplayer voor vijf spelers ondersteund.

Naast de nieuwe multiplayer functies brengt de update verschillende toevoegingen op het gebied van gameplay met zich mee voor de mobiele versie van Minecraft. Zo zijn de touch controls verbeterd, is er ondersteuning voor controllers en is er controller mapping toegevoegd, zodat je zelf kunt bepalen waar iedere knop goed voor is. Daarnaast zijn de weereffecten aangepast, zoals deze in de Windows 10 Edition Beta al te zien zijn en is er een lading aan nieuwe potions en andere items toegevoegd. Tot slot kan je straks ook sprinten en sneaken in de pocket-editie van Minecraft, iets waar al langere tijd om gevraagd werd.

Zoals je ziet voegt update 0.12.1 aardig wat functies toe, vooral voor de mobiele gamer. Speel jij Minecraft op je telefoon, tablet, of toch liever op je PC? Wat vind jij van de nieuwe cross-platform multiplayer functie? Laat het weten in de comments!

Bron: Xbox Wire

Minecraft: Windows 10 Edition Beta krijgt update

Minecraft: Windows 10 Edition Beta krijgt update

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch