Menu Premium

Minecraft vanaf vandaag speelbaar met de Oculus Rift

Mark Hoogland 15/08/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als Minecraft je leven is en je tevens in het bezit bent van een Oculus Rift, dan is vandaag een mooie dag voor je. Dankzij een gratis update is support voor deze VR-device vandaag namelijk toegevoegd aan de game. No-lifen in de populaire sandboxer krijgt daarmee een geheel nieuwe dimensie.

Let wel, de support voor de Oculus Rift geldt enkel voor de Windows 10-versie van Minecraft, die nu ruim een jaar live draait als open bèta. Deze ging vorig jaar tegelijkertijd met de launch van het OS de lucht in – mocht je de reguliere versie van de game hebben, dan kun je gratis upgraden naar de Windows 10 Edition.

Sinds april is Minecraft al in VR op Samsung-appraten te spelen middels Gear VR. De Oculus Rift-update brengt nu verschillende extra mogelijkheden voor de controls, die besturing voor zowel keyboard als Xbox One-controller vergemakkelijken terwijl je een apparaat op je hoofd hebt. Extra verbeteringen vind je vooral op het grafische vlak; met MSAA-support en verdere afstandsrendering belooft Microsoft de best mogelijke VR-ervaring in Minecraft.

Minecraft wordt wellicht niet kapot gespeeld door de gemiddelde Gamekings-bezoeker, maar we vragen het toch maar even: speel jij de game, heb je toevallig ook een Oculus Rift en ga je je zodoende nog verder afzonderen met Minecraft in VR?

Bron: Microsoft

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch