Menu Premium

Minecraft-ontwikkelaar Mojang officieel overgenomen door Microsoft

Karen Koch 06/11/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De deal tussen Minecraft en Mojang was al een tijdje besloten, maar het kost natuurlijk altijd wat tijd om zaken volledig rond te krijgen. Vandaag is het echter definitief: sinds 6 november dit jaar is Minecraft-ontwikkelaar Mojang officieel overgenomen door Microsoft.

Via een tweet maakte Phil Spencer, de baas van de Xbox-divisie, dit bekend. “Het is officieel, vandaag verwelkomen we Mojang bij de Microsoft Studios familie”, aldus Spencer. Jammer voor alle Minecraft-fans die de deal niet zagen zitten en nog hoopten op een wonder, want Microsoft is vanaf nu écht verantwoordelijk voor de kubusvormige game. Hoewel Spencer wel uitkijkt naar de nieuwe mogelijkheden die de rechten op Minecraft bieden, zijn ze niet van plan de game extra restricties op te leggen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je Minecraft-wereld op een PlayStation-platform plotseling is verdwenen.

Minecraft is te spelen op zo goed als elk systeem dat je je kan indenken. De game begon natuurlijk op de PC, maar is ondertussen ook te krijgen op de grote consoles, de PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita Xbox 360 en Xbox One. Ook mobiele gamers hoeven niet zonder deze sandbox-game te gaan, want hij is ook te krijgen op mobiele apparaten die op Android- en iOS draaien.

Minecraft-ontwikkelaar Mojang officieel overgenomen door Microsoft

Minecraft-ontwikkelaar Mojang officieel overgenomen door Microsoft

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch