Menu Premium

Mike Ybarra kondigt na 20 jaar vertrek aan bij Xbox

Lars Leeftink 10/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Aan al het mooie komt een eind zullen we maar zeggen. Mike Ybarra, de vice president van Xbox, verlaat het bedrijf na 20 jaar werkzaam te zijn geweest. Net zoals bij het vertrek van Shawn Layden is ook hier niet precies duidelijk waarom hij vertrek. Feit is wel dat het in ieder geval met wat meer communicatie gaat.

Twintig jaar Mike Ybarra bij Xbox

Dat is een behoorlijk lange tijd. Het begon allemaal met een baan als sofware development engineer bij HP. Daarna ging hij werken voor Microsoft, waar hij aan de slag ging als systeem engineer. Dit was rond 2000, wanneer hij zich systematisch een weg omhoog wist te werken. Uiteindelijk kwam hij uit bij een job als de Xbox partner studio manager. Dit deed hij tussen 2011 en 2014. Zijn vervolgstap was het joinen van de cooperative kant van Xbox. Eerst als vice president of program management van Xbox, een paar jaar later als vice president. Dit deed hij vanaf 2017. Voor al dit werk bedankte Phil Spencer hem natuurlijk ook.

Veranderingen bij Microsoft, Nintendo en Sony

Net zoals bij Nintendo en Sony veranderen er dus ook bij Xbox een paar dingen als het om de organisatie gaat. Voor Nintendo (SIE Japan president Atsushi Morita vertrok) zal de impact waarschijnlijk het minst groot zijn, ook omdat de Nintendo Switch momenteel als een trein gaat. Voor Xbox en Playstation (het mysterieuze vertrek van Shawn Layden) komt het op een wat minder geschikt moment. Juist nu de nieuwe consoles aangekondigd zijn en er aan zitten te komen, gaan er organisatorisch dus wat dingen veranderen. Zeker niet ideaal.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch