Menu Premium

Mike Bithell’s Volume verschijnt op 18 augustus

Jeroen Wiersma 10/06/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

In de zomer van 2013 kondigde de ontwikkelaar van de puzzelplatformer Thomas Was Alone aan dat hij bezig was met een volgende titel. Opnieuw een titel die uitkomt in de zomer, want met een trailer laat Mike Bithell zien dat zijn game Volume verschijnt op 18 augustus.

Wat meteen opvalt is dat Volume draait om één ding: stealth. Je doel is elk level opnieuw om langs de vijand te sluipen, liefst zonder gezien te worden. Dit doe je vanuit een top-down view, zodat de patrouilleroutes duidelijk zijn en je een route door de map kunt uitstippelen. Je hebt geen tools om de bewakers uit te schakelen, enkel om ze af te leiden om zo te voorkomen dat je wordt ontdekt. Bithell geeft duidelijk aan geïnspireerd te zijn door Metal Gear Solid, waar de stealth-beleving zeker wat van weg lijkt te hebben. Wat de game echt zijn kracht moet gaan geven is de level editor. Op een soort van Lego-manier kan iedereen zijn eigen levels creëren en uploaden. Bithell hoopt dat zich hier een levendige community omheen zal vormen, wat de game dynamisch en ook langer leuk om te spelen zal maken.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt Volume op te poetsen en bugs er uit te halen, waardoor er nog twee maandjes ontwikkeling nodig zijn. Maar op 18 augustus is het dan zo ver en kun je Volume spelen op de PlayStation 4, PlayStation Vita of PC.

Bron: Eurogamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch