Menu Premium

Microsoft’s Windows Store gaat de strijd aan met Steam

JeffreyHage 29/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft is bezig om de PC gaming wereld te veroveren. Hoe ze dit doen? Nou, ze gaan vanaf 1 augustus in plaats van 30% terug naar 12% fee over de games die gekocht zijn in de Windows Store. Dit heeft dan als gevolg dat het goedkoper is om games via de Windows store dan Steam te kopen. Dit is uiteraard een duidelijk signaal. Microsoft wil meer games naar de PC halen en hekelt concurrent Steam. Gaat dit echter ook roet gooien in de vermeende samenwerking tussen Microsoft en Steam inzake de Game Pass?

Waarom PC’s

“Game developers are at the heart of bringing great games to our players, and we want them to find success on our platforms,” aldus hoofd van Xbox Game Studios Matt Booty. “A clear, no-strings-attached revenue share means developers can bring more games to more players and find greater commercial success from doing so.” Duidelijke taal dus. Microsoft wil zoveel mogelijk spelers naar haar platform halen in de hoop dat zij hun commerciële successen blijven vergroten. Voorlopig blijft dit feest alleen beperkt tot de PC. De reden daarvoor is onbekend, maar er is gesuggereerd dat dit komt omdat de console markt nu eenmaal heel anders is dan die van de PC.

Steam nu nog heer en meester

Als het gaat om een PC gaming store heeft Valve niet langer meer het rijk alleen. Alleen al de komst van de Epic Games store heeft daar aan bijgedragen. Maar nu ook Microsoft zich meldt en Valve nog steeds de volle 30% omzet per game pakt op haar platform, lijken er kapers op de kust te zitten. En die kapers lijken op het eerste gezicht een goede kans te hebben om toe te slaan. Of Microsoft of Epic Steam echt van de troon kunnen stoten moet nog blijken. Maar een reductie in omzet, waardoor je meer games en gamers naar je platform kan halen is een grote, belangrijke stap. Of de Game Pass nu nog naar Steam gaat komen is hiermee wel wat meer onzeker geworden. Maar zoals met vrijwel alles in de industrie gaat ook daar de tijd het ons leren.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch