Menu Premium

Microsoft’s NFL partnership is 400 miljoen waard

Karim Shehata 22/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gisteren kondigde Microsoft een NFL app aan voor het nieuwe vlaggenschip van Microsoft, de Xbox One. In deze app kun je straks live NFL kijken, scores checken, tegelijkertijd Skypen en aan de gang met Smartglass. Mensen met een concentratieprobleem worden door deze app straks dus zwaar op de proef gesteld, maar wij zijn niet de enige die op de proef gesteld worden. Microsoft’s portomonnee wordt ook zwaar op de proef gesteld, want Microsoft’s NFL partnership is 400 miljoen waard voor de komende vijf jaren volgens The Assosciated Press. Een hoop geld dus.

Hoewel dit niet bevestigd is door Microsoft noch de NFL, meldt The Assosciated Press uit een anonieme bron te hebben gehoord dat er dus 400 miljoen dollar gemoeid is met de deal tussen Microsoft en de NFL. Dat is meer dan 300 miljoen euro en past niet in één spaarvarken kan ik je melden. Een vertegenwoordiger van Microsoft heeft echter laten weten tegen Polygon niet op geruchten en speculatie te reageren.

Met deze zeer dure deal tussen de twee partijen komt er dus een app naar de gloednieuwe Xbox One. Tijdens het bekijken van de wedstrijden, kun je statistieken bekijken van de wedstrijd, tussendoor skypen, gamen en browsen. Ook kun je de statistieken van je Football Fantasy Team bekijken, een zeer populair online spel. Je stelt een team met spelers samen, en als de spelers van jou team het in een echte wedstrijd goed doen, krijg jij daar punten voor.

Vanaf de andere kant, de kant van de NFL dus, wordt er veel gebruik gemaakt van Microsoft’s apparaten. Zo is het de bedoeling dat er tijdens wedstrijdbesprekingen gebruik kan worden gemaakt van Microsoft’s Surface tablets. Zo zou een coach van een team dus een gehele tactiek via de Microsoft tablet kunnen presenteren aan zijn team.

Wat vind jij van het duizelingwekkende bedrag wat bij deze deal gemoeid is?

Microsoft's NFL partnership is 400 miljoen waard

Microsoft’s NFL partnership is 400 miljoen waard

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch