Menu Premium

Microsoft’s Black Tusk Studios werkt aan vier nieuwe IP’s

Gamekings Redactie 03/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft’s Black Tusk Studios werkt aan vier nieuwe IP’s en volgens de website van Black Tusk zit daar dé grote nieuwe Microsoft franchise bij. Dat de studio met vier IP’s bezig is weten we dankzij het LinkedIn CV van senior product manager/product planner, Jonathan Browne.

Volgens Browne is hijzelf sinds 2010 de ‘primary product manager’ voor vier nog onaangekondigde IP’s. Ook zegt Browne een sleutelrol te hebben gespeeld bij het ontwikkelen van deze IP’s, van de vroege stadia naar een concept dat sterk genoeg is om door te gaan naar productie.

De Microsoft studio in Vancouver kreeg zijn nieuwe stoere naam, ‘Black Tusk Studios’, november vorig jaar. Zou die naam misschien ook iets zeggen over de nieuwe games die we van deze studio kunnen verwachten? Volgens de studio manager Mike Crump werkt Black Tusk in elk geval aan een game die, zo hoopt hij, de ‘nieuwe Halo’ zal worden.

Zoals we op de site van Black Tusk kunnen lezen heeft het natuurlijk voordelen om een first-party studio te zijn bij Microsoft. Het is mogelijk om groot te beginnen dus wie weet wat we kunnen verwachten. Aan de andere kant is het wel de vraag of een studio die bij Microsoft onder de plak zit de mogelijkheid heeft om echt te vernieuwen.

Overigens is een bezoekje aan de website van Black Tusk niet erg interessant voor nieuwsgierige gamers die meer wil weten over deze vier IP’s waar de Studio nu mee bezig is. Naast een enorme lijst met vacatures vindt je er alleen informatie voor een leuk dagje uit in Vancouver.

Microsoft's Black Tusk Studios werkt aan vier nieuwe IP's

Microsoft’s Black Tusk Studios werkt aan vier nieuwe IP’s

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch