Menu Premium

Microsoft wil lange termijn transmedia IP’s maken van Xbox-exclusives

Gamekings Redactie 28/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Toen Microsoft afgelopen mei de Xbox One aankondigde, was gelijk duidelijk dat hun aankomende console meer moet gaan doen dan games afspelen. De Xbox One moet namelijk hét apparaat van de huiskamer worden, met elke vorm van media die afgespeeld kan worden. Daar wordt door het Amerikaanse bedrijf zelf ook op ingehaakt, want Microsoft wil lange termijn transmedia IP’s maken van Xbox-exclusives.

Eerder werd er door Microsoft bekendgemaakt dat er een televisieshow rondom Halo in de planning staat, met in het achterhoofd dat er een Halo-game voor de Xbox One aankomt. Nu lijkt het erop dat dit idee geen uitzondering is. Vandaag gaan namelijk de geruchten dat er ook rondom Ryse: Son of Rome een televisieserie komt en er is een opvallende vacature opgedoken bij Microsoft Studios.

Ze zijn bij Microsoft Studios namelijk op zoek naar een ervaren creative producer, met ervaring in de entertainmentindustrie. Dit kan elke vorm zijn, van game-industrie tot film-industrie. Natuurlijk zegt dat in eerste instantie nog niets – games worden qua verhaal en productiewaarde net zo goed in elkaar gezet als films –  maar het is wel opvallend dat het bedoeld is voor “lange termijn transmedia IP’s”. Een mond vol, waarmee ze bedoelen dat het niet alleen maar om het ontwikkelen van games gaat. Naast games kan het dus ook gaan om bijvoorbeeld televisieseries, films of stripboeken, en dat sluit wel heel erg aan bij het feit dat ze het Halo-universum naar een televisieserie gaan brengen. 

Het lijkt erop dat ze bij Microsoft de horizon gaan verbreden. Naast de Halo-televisieserie is er nog weinig bekend over hun plannen, dus laten we hopen dat ze snel iets bekendmaken en bevestigen of ontkrachten dat dit richting is waar ze heengaan. Vooralsnog is het afwachten of de Halo-show de hit wordt die Microsoft voor ogen heeft.

Microsoft wil lange termijn transmedia IP's maken van Xbox-exclusives

Microsoft wil lange termijn transmedia IP’s maken van Xbox-exclusives

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch