Menu Premium

Microsoft wil eerder feedback krijgen in ontwikkelingsproces

Gamekings Redactie 08/04/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Power to the gamer! Tenminste, dat lijkt Microsoft te willen zeggen. Kudo Tsunoda, vice president bij Microsoft Studios, heeft laten weten dat Microsoft Studios de feedback van gamers in een vroeg stadium van ontwikkeling wil gebruiken om uiteindelijk betere games op de markt te kunnen brengen. Het lijkt op early access, maar dan net iets anders.

In een interview vertelt Tsunoda gamers als klankbord te kunnen gebruiken bij de ontwikkeling van games die nog in een vroeg stadium zijn. Net als bij early access games krijgen de gamers een vroege versie van de game voorgeschoteld en aan de hand van hun feedback kunnen er dingen aangepast worden aan de game. Een verschil met het early access-model is dat de feedback niet verwerkt wordt in de vorm van updates, maar dat de feedback helpt bij het ontwikkelen van de uiteindelijke game. “Het gaat erom dat de fans en ontwikkelaars met elkaar de dialoog aangaan en een sterke band vormen, op een manier dat fans voelen dat ze een belangrijk onderdeel uitmaken van de ontwikkeling van games”, aldus Tsunoda.

Wanneer Microsoft deze trend gaat in te zetten en hoe ze de feedback willen verzamelen, is nog niet duidelijk. Dat jouw feedback in de toekomst steeds belangrijker wordt staat in ieder geval wel vast. Wat vind jij hiervan? Is het goed dat de mening van gamers helpen bij het vormen van uiteindelijke games? Of is dit geen goede ontwikkeling? Laat het weten in de comments!

Bron: VideoGamer

Microsoft wil eerder feedback krijgen in ontwikkelingsproces

Microsoft wil eerder feedback krijgen in ontwikkelingsproces

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch