Menu Premium

Microsoft verliest rechten Viva Pinata

René Janssen 09/03/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft is zijn trademark kwijt voor Viva Piñata, de simulatiegame uit 2006 die nog een sequel kreeg genaamd Viva Piñata: Trouble in Paradise in 2008. Daarnaast kreeg Viva Pinata ook ooit nog eens Nintendo DS-versie en zelfs een TV-serie.

Deze vrolijke, kindvriendelijke flora en fauna simulator deed het goed op de Xbox 360. Zijn opvolger Viva Piñata: Trouble in Paradise ook trouwens. Er werd door veel gamers naar een Xbox One-opvolger uitgekeken, maar nu Microsoft het recht op de Viva Piñata trademark  is kwijt geraakt lijkt dat niet zo snel meer te gaan gebeuren. Na tien jaar het trademark op Viva Piñata te hebben behouden, heeft Microsoft deze nu niet verlengd, waardoor deze volgens de regels van de Trademark Act teniet is gedaan.

Wellicht is er bij Microsoft niet even aan gedacht het trademark te verlengen en is het slechts een administratief foutje dat even hersteld moet worden, zodat we in de toekomst wellicht alsnog een volgend deel uit de Viva Piñata-reeks op de Xbox One zouden kunnen gaan spelen. We zullen zien.

Bron: Dualshockers

Microsoft verliest rechten Viva Pinata

Microsoft verliest rechten Viva Pinata

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch