Menu Premium

Microsoft presenteert twee nieuwe, duurzame Xbox controllers

JeffreyHage 25/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft blijft lekker bezig. Het regent (vaak wrede) aankondigingen voor de Game Pass en nu lanceren ze out of the blue twee nieuwe Xbox controllers voor de Series X/S. Dat werd donderdag online medegedeeld. De nieuwe controllers komen op 27 april en 4 mei op de markt in Amerika en veel andere delen van de wereld. Ze zijn ook duurzaam gemaakt. Zo is er een speciale hars voor de nieuwe ‘Electric Volt’ en ‘Daystrike Camo’ controllers gebruikt. De hars wordt gewonnen uit eerder gebruikte materialen, waardoor de nieuwe controllers goed voor de natuur zijn. Alhoewel je ze nog steeds niet in het bos moet flikkeren. Anyway, Microsoft hintte ook nog op meer nieuwe controllers in de toekomst!

‘Electric Volt’ en ‘Daystrike Camo’

De nieuwe namen voor de controllers zijn Electric Volt en Daystrike Camo. Beide controllers zijn zeer netjes afgewerkt met texture grips op de gehele achterkant van de controller. Dit heeft Xbox nog nooit eerder gebruikt en de nieuwe controllers liggen daardoor nóg prettiger in de hand. Daarnaast wordt de hars (die gebruikt wordt om de skin op je controller te plakken) niet meer nieuw gemaakt, maar gewonnen uit eerder gebruikte materialen. Daarmee is de controller naast nieuw en vernieuwend ook nog eens heel duurzaam! Afbeeldingen van de nieuwe controllers kun je hieronder vinden.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Inspiratie voor de Xbox controllers

De controllers hebben een behoorlijk funky uiterlijk gekregen. De Volt controller is bijvoorbeeld geïnspireerd op sportkleding en schoenen die je in de sneaker cultuur wel eens voorbij ziet komen. De Camo controller is dan weer een evolutie van de eerdere camo controllers die Microsoft gemaakt heeft. De rode tinten moeten ervoor zorgen dat de controller toch nieuw oogt, terwijl het de oude filosofie van de camo ook in ere houd. Daarnaast heeft Microsoft ook een geheel nieuwe lijn gelanceerd met kleding die bij je nieuwe controller passen. Via deze link kun je daar rustig naar kijken als je er geïnteresseerd in bent. De nieuwe controllers worden op 27 april (Volt) en 4 mei ((Camo) in Amerika gelanceerd en gaan vanaf daar verspreid worden over alle verkooppunten. Hou dus de (web)shops in de gaten voor meer nieuws!

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch