Menu Premium

Microsoft Points blijven de standaard op Xbox Live

Gamekings Redactie 10/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft Points blijven de standaard op Xbox Live, ondanks geruchten dat de punten zouden verdwijnen. Begin dit jaar doken er geruchten op dat het puntensysteem eruit zou gaan, omdat Windows 8 werkt met echt geld. Als je bijvoorbeeld een digitale video huurt of koopt voor je PC, betaal je met je credit card. Omdat het onlogisch leek om met twee betalingsmethoden te werken ontstonden er onmiddellijk geruchten dat Microsoft het puntensysteem in zijn geheel bij het vuilnis zou zetten. En zoals het internet werkt, nam iedereen het gerucht van elkaar over en werd dat een olievlek die zich uitbreidde tot alle hoeken en gaten van het internet.

Maar nu is er eindelijk commentaar van een officiële Microsoft big cheese om de geruchten de wereld uit te helpen. Wat is er nou aan de hand? De Microsoft punten bestaan al sinds 2005 toen de Xbox 360 werd gelanceerd. De punten kunnen ook gebruikt worden in andere online winkels van Microsoft, zoals bijvoorbeeld de Zune Marketplace, Games voor Windows Live en Windows Phone 7. Maar met Windows 8 gaat Microsoft terug naar echt geld. Het lijkt onlogisch om twee betalingsmethoden te hanteren, vandaar dat de geruchtenmachine volop draait. Maar Microsoft gaat dus wél over op twee betalingsmethoden. Voor je Xbox Live aankopen moet je nog gewoon dokken met Microsoft punten.

Overigens kun je ook je Windows 8 aankopen met je Microsoft punten doen als je een Xbox Live account hebt. Maar toch… waar rook is, is vuur. Tijdens de Windows 8 bèta tests moest je namelijk betalen met Microsoft punten. Waarom stapte Microsoft op het laatst toch nog over op echt geld voor de uiteindelijke release versie van Windows 8? Zit het einde er toch aan te komen voor de Microsoft punten? Betaal jij liever met Microsoft punten of met echt geld?

Microsoft Points blijven de standaard op Xbox Live

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch