Menu Premium
Loading...

Microsoft onthult het IllumiRoom concept

Gamekings Redactie 10/01/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft onthult het IllumiRoom concept op de CES 2013 in Las Vegas. Op de electronicabeurs werden de bezoekers verrast op een staaltje digitaal geweld zoals ze het niet eerder hadden gezien. Met gebruik van een Kinect en een projector laat Microsoft het feitelijk bewijs zien van een patent dat in september van vorig jaar enige interesse vergaarde. IllumiRoom projecteert visualisaties om je televisie heen, die de ervaring zachtjes gezegd wat oprekken.

Het patent beschrijft de techniek om met een 3d camera de speler zijn positie te bepalen met infrarood. Het kan ook gecombineerd worden met de Kinect brillen, die eerder uitlekten met andere documentatie over de Xbox 720. Met deze brillen moet het mogelijk zijn beelden uit de televisie te laten komen, waarbij iedereen werkelijk zijn eigen perspectief op die beelden krijgt voorgeschoteld op basis van zijn berekende positie.

Volgens Microsoft kan IllumiRoom “je kamer volledig van gedaante doen verwisselen, bewegingen versterken, de field of view uitbreiden en hiermee een volledig nieuwe game ervaring realiseren.”

Mooie woorden zoals we die vaker horen van de PR-heren en dames van de verschillende fabrikanten, maar ditmaal wordt de daad erbij gevoegd. Bekijk zelf in de video hoe de afro en het iets te jonge mooie meisje het spektakel opvoeren met de woorden: “Xdoos, ga groot.” We zien games waarbij de techniek wisselend wordt ingezet. De ene keer wordt het volledige level over je muur heen gesausd met je televisie als stralend middelpunt. De andere keer worden juist louter de explosies van extra schwung voorzien, of de wintervlokken worden rond gestrooid in je kamer.

Microsoft voegt als disclaimer aan de beelden nadrukkelijk toe dat ze niet zijn nabewerkt, oftewel dit is the real deal. Vriend en vijand zullen moeten nageven dat dit innovatief mag worden genoemd, maar verschillen ongetwijfeld van mening over de bruikbaarheid ervan. De optimisten zien in ieder geval een nieuw stapje richting de heilige graal van de toekomst, het holodeck, gezet met deze techniek. De pessimisten wensen ons veel plezier met een techniek waarbij je hond totaal geflipt het behang van de muren trekt in jacht op al het moois. De waarheid ligt zoals altijd waarschijnlijk in het midden, maar vertel jij ons vooral of het glas halfvol of halfleeg is met IllumiRoom.

Microsoft onthult het IllumiRoom concept

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch