Menu Premium

Microsoft legt uit hoe de extra GPU van Xbox One zonder Kinect werkt

Karim Shehata 17/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds de nieuwe generatie consoles zijn gelanceerd in de vorm van de PlayStation 4 en de Xbox One, zijn er nogal veel discussies gaande over de kracht van deze consoles. Zo lijkt de PlayStation 4 sterker uit de bus te komen, omdat de Xbox One-versies van games meestal op een lagere frame rate draaien en een lagere resolutie hebben dan de games op zijn grootste concurrent. Het gat wat betreft prestaties tussen de twee consoles kan nu wel een stuk kleiner gaan worden, want de Xbox One is zonder Kinect tien procent krachtiger. Hoe dit precies werkt, wisten we nog niet tot de dag van vandaag. Nu komt daar verandering in: Microsoft legt uit hoe de extra GPU van Xbox One zonder Kinect werkt.

Er bestond namelijk nogal twijfel over het feit of Kinect nog werkt in de games die gebruik gaan maken van die extra tien procent aan GPU-kracht. Het antwoord daarop van Microsoft is volmondig “ja”, maar wel zeer minimaal. “Veel mensen vragen of het gebruik maken van de extra tien procent GPU-kracht ten koste gaat van de Kinect voice commands, zoals “Xbox, record that”. Dat is zeker niet het geval, je kunt die commando’s altijd blijven geven”, aldus de creative director van Microsoft Studios, genaamd Ken Lobb.

De commando’s voor Kinect werken dus op iedere game en ook op de games die gebruik maken van die tien procent extra GPU-kracht, die in eerste instantie eigenlijk bedoeld is voor de Kinect-sensor. “Als je geen beschikking hebt over Kinect is het niet zo dat je meer RAM-geheugen tot je beschikking hebt”, aldus Lobb. Wanneer je de Kinect-sensor dus aangesloten is op je Xbox One terwijl er een game draait die gebruik maakt van de bedoelde GPU-kracht van Microsoft’s sensor, staat Kinect dus niet helemaal uit. Tot het moment dat je een voice command geeft, lijkt de sensor zichzelf in een soort standby-modus te zetten.

Het is nu dus duidelijk: wanneer je een Xbox One hebt aangeschaft mét Kinect, is deze niet meteen rijp voor de prullenbak. Sterker nog, de Kinect-sensor werkt tot in zoverre nog tijdens games die dus gebruik maken van de volledige kracht van de Xbox One. Zorgwekkend voor de fans van Kinect is overigens wel dat Microsoft op haar afgelopen E3-presentatie helemaal niets heeft gezegd over de sensor, terwijl dit volgens Rami van Vlambeer wel twee keer in het script van de perspresentatie stond. Dit was overigens wel één van de redenen dat we ruim een week geleden zo enthousiast waren over de persconferentie, want het ging alleen maar over games!

Microsoft legt uit hoe de extra GPU van Xbox One zonder Kinect werkt

Microsoft legt uit hoe de extra GPU van Xbox One zonder Kinect werkt

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch